2024-10-25
小妹同豬去咗荃灣搵野食,見到呢間餐廳🍴設計風格不錯,以工業風為主打, 從門口望上去見店舖分兩層😎 入到去光線帶點偏暗🙌 空間寬敞,上下層均設有坐位,步行上層時仲感覺泰國🇹🇭風情🫢泰式軟殼蟹金柚沙律 🥗沙律新鮮多樣,柚子肉超足料,唔澀味😌軟殼蟹🦀非常大隻,炸至金黃色,非常脆口,提升整道菜的層次分明,絕對係開胃的頭盤🤩大蝦冬陰功炒金邊粉🦐🍝金邊粉炒得入味,大蝦🍤爽口彈牙,有蝦膏😙冬陰功酸酸辣辣幾開胃🤤辣度適中😍惹味開胃餐廳🍴亦貼心,將配料放係旁邊,讓客人自己選擇口味撈幾多☺️泰式芒果糯米飯🥭 🍚每逢食泰國菜🇹🇭芒果糯米飯🥭 絕對係小妹必點!呢間芒果糯米飯非常特別😳 五嚿勁似壽司🍣組成~上層係香甜唔酸的芒果🥭片、下層係暖笠笠糯米飯🍚連埋餐廳🍴配上的椰漿,真係超香甜😋士多啤梨活性乳酸菌沙冰🍓🍹呢杯野飲名稱好特別「士多啤梨活性乳酸菌沙冰」😂 而且一上台就😳 整個益力多樽做配搭~士多啤梨🍓味濃郁,帶點甜及酸😝 入口感到冰涼透心🥶除咗好飲外,仲岩哂打卡🫶🏻呢間餐廳讓人感覺好神秘感,特別上層果層樓梯~上層空間好大😐 無論上層或下層均設有職員,方便處理顧客的需要,職員有禮及友善,唔介意上上落落,讚👍🏻
泰式軟殼蟹金柚沙律 🥗
大蝦冬陰功炒金邊粉🦐🍝
餐廳🍴亦貼心,將配料放係旁邊,讓客人自己選擇口味撈幾多☺️
泰式芒果糯米飯🥭 🍚
士多啤梨活性乳酸菌沙冰🍓🍹