2024-08-08
我最鍾意周圍搵好嘢食 💗,最近朋友同我講樂富有間食✨正宗泰國菜,泰國師父主理呀。 星期六去嘗正宗泰國風味套餐,真係好抵食, 份量好多呀, 賣相好精緻。🌈現在午市購買任何主食 如海南雞飯,湯麵,都可以半價加購湯粉麵一份💜, 要約多幾位朋友一起過嚟再品嚐美食。餐廳位於UNY生活創富裏面, 唔好睇佢鋪面細細 ,但係可以有好多唔同種類嘅菜式選擇呀, 我見到二人套餐真係好超值💛, 包括 2款主食, 2款小食 及2柸飲品。我選了✨️牛丸豬肉丸雙拼船麵, 我選擇咗金邊粉 ,湯底 濃郁清香有陣陣嘅香葉味道 ,真係食唔停口呀。另外我選擇了✨️泰式火車頭炒飯, 炒飯餡料豐富 ,每一口都吃到大大片嘅雞肉,炒飯超有鑊氣呀 😍,熱辣辣香噴噴的。✨️小食泰式生菜包 ,份量很大 ,肉碎超多呀,炒肉碎好香口呀 ,超級野味,生菜青甜爽脆。二人套餐 ✨️飲品有青檸梳打及泰式檸檬茶, 真係好啱夏天消暑飲啦。我好鍾意食雞全翼, 我看到餐牌上的✨蒜蓉雞翼大大隻 , 好吸引呀 ,就點來試試看,😚 外皮香脆, 雞肉嫩滑 ,記得配埋泰式辣醬一齊食呀。