呢間泰國菜餐廳其實之前阿媽同朋友一齊去食已經大讚d野好食,今次輪到我同朋友一齊去餐廳裝修充滿泰式風情,好似泰劇入面d有錢人住既屋😂我地自然要試下泰式經典菜式先⭐冬陰功大蝦湯冬陰功大蝦湯好飲的👍🏻鹹和酸味濃,香料味也有,大蝦放了三四個,嘗得出裡面還放了椰奶,增添味道層次,推薦⭐泰式蝦餅泰式蝦餅必須大讚!!餐廳的蝦餅勁大舊,圓轱轆成個拳頭咁大👊🏻,新鮮炸起,食到會辣嘴,蝦膠飽滿有彈性,我一個人食左三舊🤣好好食⭐牛油雞咖喱有酸奶既酸味,比起牛油味,咖喱的香料味更濃,可惜已經叫了炒飯,如果唔係必須嗌個印度烤餅點黎食⭐菠蘿海鮮炒飯我朋友的最愛,炒飯入味之餘,放了雞肉,蟹柳,腰果,菠蘿等配料。菠蘿汁透過熱力滲入飯中,飯粒分散但濕潤,帶菠蘿汁香氣,都好食⭐pineapple spitzer⭐椰奶珍多冰兩杯飲品就睇得又食得,呢間泰國菜確實值得encore🥰
餐廳裝修充滿泰式風情,好似泰劇入面d有錢人住既屋😂
我地自然要試下泰式經典菜式先
⭐冬陰功大蝦湯

⭐泰式蝦餅

⭐牛油雞咖喱

⭐菠蘿海鮮炒飯

⭐pineapple spitzer
⭐椰奶珍多冰

兩杯飲品就睇得又食得,呢間泰國菜確實值得encore🥰