2018-08-08
因為屋企無飯開,所以以左朋友出街食,我地一邊行街一邊傾旅行,講起要夾一日一齊去泰國,就係因為咁就想起不如晚上食泰國野,最後諗左好耐決定揀呢間食,因為我地比店外的menu吸引住,入到去地方唔大,有d迫又有d暗,但美食搭夠就算啦!!我地叫左劈開椰青見海鮮, 泰式乾炒河,香茅炸魚餅,馬拉盞炒通菜,同龍眼冰, 我哋超級期待劈開椰青見海鮮會係點樣,因為menu幅圖非常吸引等咗一陣間馬拉盞炒通菜就上枱 ,熱辣辣出曬煙嘅通菜炒得非常入味,不自覺係咁夾夾夾,唔使好耐已經食曬之後出嚟係香茅炸魚餅,擺得非常靚,一啖咬落去非常多肉,仲有好多一絲絲嘅香茅,我對香茅一啲都唔抗拒,所以真係好正之後泰式乾炒河亦都嚟到,佢同普通嘅乾炒牛河差唔多,驚喜唔算太多,不過都好味龍眼冰好凍,唔算好甜幾好飲等咗好耐終於等到我哋最期待嘅劈開椰青見海鮮,因為要劈開椰青,劃開中間啲肉同椰汁,所以椰汁放咗喺個杯度另上,椰青中間就放咗好多海鮮,有蝦,青口, 墨魚仔同魚肉等等,因為佢係紅咖哩,所以我哋另外再叫咗個蒜蓉包一齊嚟食,真係非常惹味,下次我一定會再嚟!
龍眼冰好凍,唔算好甜幾好飲