2021-12-10 422 瀏覽
記得初初喺灣仔返工果陣有食過呢間餐廳,餐廳名係「食飯」 ,簡單易記:今日又去「食飯」食飯lu~~呢間係一間泰國菜餐廳,當日中午去到門口,已經有好幾個人排緊隊;對上一次嚟嘅時候都係咁,足見佢嘅受歡迎程度!好彩餐廳有兩層,我地等左3分鐘左右就入得,並獲安排坐上層一張四人枱;環境嚟講,四面牆身都有好多泰國風嘅裝飾,好有民族風情;雖然地面一層嘅裝修較華美,但同時亦較擁擠,俾我揀都係寧願行上一層,坐得舒服啲好過!食物方面,我點左泰國船麵套餐,配泰式熱奶茶,盛惠$78。味道嚟講我會覺得湯底係最吸引,簡直係成碗麵嘅精華所在!份量嚟講普普通通,男士嚟講未必夠食;不過杯野飲係意外地大杯(我嗌熱飲,估唔到都同凍飲一樣咁大杯!)食飯時候,各位經過「食飯」不忘入去食餐飯喇!

食飯時候,各位經過「食飯」不忘入去食餐飯喇!
2021-12-09
3 分鐘 (堂食)