2023-09-14 48 瀏覽
位於銅鑼灣嘅小火山🔥係一間泰式餐廳, 佢最大特色就係可以食燒肉同時打埋邊爐! 而且🥘火鍋湯底仲係用泰式湯底黎ga,味道香濃! 醬料費原來已經包埋任食泰式蝦片,仲好香脆tim! 之後叫了泰國烤鍋, 正式開始食燒肉+打邊爐! 我揀左香茅椰汁雞湯同牛骨船湯, 中間可以燒肉黎食! 跟餐加$20 要左泰豬鍋拼盤, 可以一次試晒唔同種類嘅豬🐖,豬肉質素仲好高!我仲購左泰式豬梅花肉片100g, 攪混上面嘅生雞蛋再燒,豬肉多咗一陣蛋香味,係另一種滋味😉個人覺得"三味刺身一口杯盛合"都幾唔錯,入面有🦐生蝦刺身、🐟三文魚刺身同宮城縣🦪生蠔刺身,配上泰式醬汁,別有一番風味☺️之後叫咗金邊粉、翠玉瓜同生菜黎打邊爐,正!最尾以甜品蝶豆花芒果糯米飯作結,仲一人飲咗杯特飲(火山藍牛奶&火山青檸藍泡泡)😝

之後叫咗金邊粉、翠玉瓜同生菜黎打邊爐,正!