餐廳: 泰金鍋
資訊:

2024-08-10 388 瀏覽
第一次食泰國放題同普通嘅放題差唔多,不過全部都係泰式嘢。中式加泰式嘅打邊爐都可以,因為湯底有中式同埋泰式兩款,都有五至六款可以揀,我哋揀咗椰子雞湯同埋喇沙湯底椰子雞湯,湯底濃郁,放咗少少泰式嘅香料,而喇沙湯底椰子味非常之重,味道唔錯👍🏻打邊爐嘅配料有各種肉類、丸類,同埋蔬菜仲有泰式嘅公仔麵或者檬粉,我覺得幾特別嘅,菜同丸嘅選擇都比較多,有一啲丸其他打邊爐店舖係無熟食有炒泰國粉絲、咖喱雞、蟹鉗、海南雞同埋冬陰功湯調味料選擇都多,有泰式酸汁、泰式沙律汁,等四款嘅醬料,又或者係豉油、蕉、芫荽、芝士粉、菜脯等等飲品茶類比較多至於牛肉就要起app order 有牛小板,牛舌,肥牛等等;仲有炸物例如榴槤波波、蝦餅、又有串燒,蝦滑食完飯之後仲可以食雪糕或者泰式甜品,例如椰子糕總括嚟講,邊爐幾有特色,唔係好似其他店舖咁樣千篇一律嘅嘢食,而係加咗泰國元素都
第一次食泰國放題

熟食有炒泰國粉絲、咖喱雞、蟹鉗、海南雞同埋冬陰功湯

飲品茶類比較多

食完飯之後仲可以食雪糕或者泰式甜品,例如椰子糕