店面寬闊明亮,空間感十足,小清新的感覺。自助掃QR Code點餐。 🥢🍽️  Set B 鷄煲+牛板腱火鍋 ($556 + 加一)哩款泰式食法係鷄煲同火鍋分開食~ 係同步進行的!🐥 鷄煲用了泰式香料調味,所以較平時的鷄煲惹味,有辣度可選~ 分量正常,鷄肉彈牙嫩滑。🥣 湯底: 椰汁鷄湯+冬陰功湯唔使加錢就可以叫鴛鴦鍋,真係值得加分! 椰汁鷄湯🥥 湯底奶白奶白,口感清甜, 細膩可口。冬陰功湯包含了香茅、檸檬葉🧄等香料,酸甜帶點微辣,十分開胃。基本上都唔使再加調味料 ~我地套餐就包括了 牛板腱🥩,澳洲250日穀飼可樂Beef, 西班牙西粟心豚肉片🍖,酒嫩雞件🍗及牛胸爽。牛板腱肉味濃,卡樂Beef則油脂較豐富,牛胸爽油香出色~ 大家可以按照個人喜好落單。另外,小食類還有以下選擇: 沙爹串燒🍡 (牛,雞,豬), 豬頸肉, 豬手, 薄餅🍪 , 炸墨魚餅, 炸魚餅 🧆等等。個人極力推薦沙爹串燒,沙爹醬完全不馬虎,肉也燒得很嫩,不會overcooked.自助吧 自助吧就會有一般火鍋都會出現的肉丸,小食🥟,蔬菜🍋🥬,炸物,糕點甜品🧁🍦等等。飲品 🍹🍸不同泰式飲品都有選擇:泰式奶茶,榴蓮雪香,椰島雪香,龍眼

哩款泰式食法係鷄煲同火鍋分開食~ 係同步進行的!

🐥 鷄煲

🥣 湯底: 椰汁鷄湯+冬陰功湯
唔使加錢就可以叫鴛鴦鍋,真係值得加分!
椰汁鷄湯🥥 湯底奶白奶白,口感清甜, 細膩可口。
基本上都唔使再加調味料 ~

另外,小食類還有以下選擇:

自助吧

好豐富

飲品 🍹🍸
不同泰式飲品都有選擇:泰式奶茶,榴蓮雪香,椰島雪香,龍眼冰等~ 佢地最可愛的地方係有盲盒,大家可以試試,話唔定會有驚喜!
自製雪糕飲品

唔好浪費食物啊~
❗ 建議著深色衣物;請珍惜食物,每100G的食物剩餘都會收取$10食材費。
2024-08-31
用餐優惠