2023-01-26
由於預計到新年會食大量中餐同糕點,所以決定過年前要食一食其他菜色中和一下,泰國菜不失為一個好選擇呢間泰國餐廳食物選擇都幾大,有之前好興既shake shake海鮮,唔想諗又有2人或者4人套餐,我地今晚都懶懶地就叫左個2人餐食2人套餐 ($508)套餐跟兩杯普通飲品,如果想飲特飲就on top再加錢,而家個椰青半價有多就梗係order la明爐冬陰功海鮮湯(+$12)冬陰功海鮮湯好足料,每樣海鮮都有兩隻,有青口、大蝦、墨魚,酸酸辣辣好開胃,仲有明火,冬天飲暖笠笠泰式沙嗲4串串燒揀左雞同牛,泰式串燒幾時都係無得輸,香口得黎又唔會燒得太乾,配合埋沙嗲醬perfect match 泰式鮮蝦炒金邊粉($48)有唔少大蝦,隻隻都爽口彈牙,金邊粉炒得唔錯,如果再濃味少少會更加好原條青檸明爐烏頭魚($38)明爐烏頭係我係泰國菜入面最鐘意食既食品之一,酸酸地既湯底,仲有啖啖肉既烏頭魚,食得好開心
2人套餐 ($508)
明爐冬陰功海鮮湯(+$12)
泰式沙嗲4串
泰式鮮蝦炒金邊粉($48)
原條青檸明爐烏頭魚($38)