2021-05-15
餐廳好適合一家大細,駕駛的人士🚘去,因為附近有好多泊車的位置,仲有一個好大的休憩空間,可以比小朋友在附近放電😎🍤炸蝦餅粒粒都炸到金黃色的脆脆蝦餅🍤果然香口美味,蝦味又夠鮮再沾上甜酸醬一齊食有解膩的作用令蝦餅更惹味又開胃😃唯一美中不足係外層炸粉略厚了一點,如果皮薄一點會更好!甜柚鮮蝦沙律好適合作一道開胃前菜,當中配料包括:鮮蝦 、柚子、 洋蔥、 蕃茄仔,芽菜。等等......將配料撈埋一齊食口感好有豐富,柚子的甜,洋蔥的微辣,蕃茄仔的爽口,芽菜的清新。每樣味道都好分明,食得出食材的新鮮,營養價值又高,味道又正👍冬蔭公湯食泰國野點少得飲冬蔭公湯呀,酸酸辣辣的味道仲有香茅的味道係冬蔭公湯獨有的味道。飲完令我好有種衝動想去泰國😂 不得不讚下個湯底真係好足料,入面有好多蝦同🐙又唔太辣岩哂大人同小朋友飲😋🍲什菜粉絲煲估唔到有甘多款菜夾雜埋一齊,賣相色彩繽,見到好開胃😋當中有粟米芯,芥蘭,椰菜花,西蘭花當然點少得粉絲😉 整體味道處理得剛剛好,粉絲簡直係加分位吸哂湯的精華真係會令人不其然食多幾啖😆特色🍍🍚菠蘿飯煮到粒粒都好分明,上層舖滿豬肉鬆再配上脆卜卜的腰果同甜甜的提子乾拌飯一齊食真心不錯,就算食完
🍤炸蝦餅
甜柚鮮蝦沙律
好適合作一道開胃前菜,當中配料包括:
鮮蝦 、柚子、 洋蔥、 蕃茄仔,芽菜。等等......
冬蔭公湯
🍲什菜粉絲煲
特色🍍🍚
菠蘿飯煮到粒粒都好分明,上層舖滿豬肉鬆再配上脆卜卜的腰果同甜甜的提子乾拌飯一齊食真心不錯,就算食完一碗都唔會覺得好滯🙈
🐷斑蘭咖哩豬(配薄餅)
小編幾鍾意斑蘭咖哩的味道,雖然佢沒有咖喱的辣但食落好香斑蘭同椰子味配埋薯仔或者薄餅一齊食簡直係完美的配搭。
🐟泰式檸檬魚
魚的旁邊舖了生菜,生菜面上加了泰式辣椒蓉。店員話要夾埋魚一齊食味道會更佳,果然冇介紹錯,因為只食魚肉雖然魚的腥味唔重,但味道比較單調,夾埋一齊食即刻口感提升😋加上佢地賣的生菜係自家種真抵讚👍
但小編建議唔太食得辣的朋友真係唔好甘大啖食,因為佢辣椒味道都好重😁