2024-03-07
搵食搵到洪水橋,作為新開發嘅地方,越來越多好嘢食,今日呢間泰國菜成幢樓都係藍色,好靚😍餐廳對出有好多位置可以停車👍🏻好方便🫶🏻🔸雜錦甜品拼盤(6件)包括泰式千層糕、椰肉大菜糕和椰汁西米糕。三款甜品各有特色,泰式千層糕口感軟糯,層層分明;椰肉大菜糕清涼爽口,椰香濃郁;椰汁西米糕香甜可口,西米粒粒分明。🔸泰式蝦球炒金邊粉蝦球鮮嫩彈牙,金邊粉爽滑可口,配上酸甜的醬汁🔸海南雞(半隻)雞肉鮮嫩多汁,皮脆肉滑,蘸上泰式辣椒醬,更是美味。🔸 泰式拼盤(小)包括炸雞卷、炸魚餅、泰式春卷同炸蝦餅。炸雞卷外皮酥脆,內裡包裹著鮮嫩多汁的雞肉,炸魚餅魚肉鮮甜,口感彈牙,泰式春卷餡料豐富,有蔬菜、肉類和粉絲,口感清爽,炸蝦餅蝦肉鮮甜彈牙,令人可以一次過品嚐到多種泰式風味。🔸冬陰功湯(細)湯底酸辣濃郁,蝦、魷魚、菇類等配料豐富,讓人喝得過癮🔸飛天通菜通菜清脆爽口,配上泰式豆瓣醬,味道唔會太濃郁,而且職員好貼心會提我哋有少少辣🔸凍泰式奶茶奶茶香甜濃郁,茶味醇厚
🔸雜錦甜品拼盤(6件)
🔸泰式蝦球炒金邊粉
蝦球鮮嫩彈牙,金邊粉爽滑可口,配上酸甜的醬汁
🔸海南雞(半隻)
雞肉鮮嫩多汁,皮脆肉滑,蘸上泰式辣椒醬,更是美味。
🔸 泰式拼盤(小)
🔸冬陰功湯(細)
湯底酸辣濃郁,蝦、魷魚、菇類等配料豐富,讓人喝得過癮
🔸飛天通菜
🔸凍泰式奶茶
奶茶香甜濃郁,茶味醇厚