2023-05-29 372 瀏覽
上星期同屋企人去咗洪水橋食泰式自助餐,裝修好有泰國feel,門口仲有架篤篤可以打卡。餐廳分咗幾個用餐區,有live band聽,而家仲做緊優惠,同屋企人食就啱晒。💕 泰式自助晚餐 $438/pp 冷盤冷盤有長腳蟹、大蝦、青口、翡翠螺等等,長腳蟹肉肉質鮮甜,大蝦爽口彈牙,幾新鮮。😛刺身刺身都有幾款選擇,例如有三文魚、八爪魚、吞拿魚等等,三文魚好厚切,其他刺身正常發揮。熱食熱食都有好多選擇,泰式嘅有冬陰功、咖喱大蝦、肉碎生菜包等等。而重頭戲仲有燒乳豬,職員會提醒我地出去拎,乳豬皮脆肉嫩好好食。另外仲有泰式船麵同海南雞飯,真係有喺泰國食嘅味道。🥹甜品有好多款泰式甜品,例如有椰汁糕、斑蘭蛋撻等等。另外都有即叫即製嘅焦糖燉蛋,外脆內嫩。

泰式自助晚餐 $438/pp

冷盤

刺身

熱食
另外仲有泰式船麵同海南雞飯,真係有喺泰國食嘅味道。🥹

甜品