今次帶我家太后來試法國餐,去到餐廳門口太后即刻嘩一聲呀!3層屋仔外牆油到成幅法國油畫咁,成個天藍色的藝術品,勁吸睛呀!餐廳由外到內都勁多打卡位,建議著靚靚來影靚相喇!客人訂位嗰陣記得要講想坐出面定入面,我就揀咗坐出面,Chill D 丫嘛! Myth House 主打 法國fusion 菜, 今次叫咗兩款Set Lunch, 真心的要舉拇指呀!👍 前菜🥗珍珠帶子柚子沙律配明太子蛋黃醬個presentation真係好靚,相機先食之選呀!爽口帶子加上新鮮西柚配上自家蛋黃醬,再加埋墨魚子做點綴,味濃香口,一個好層次的沙律呀! 迷你經典凱撒沙律🥬廚師用咗娃娃菜中間的部份做底,配自家焗製脆脆麵包糠和bacon粒,上面舖滿即磨的parmeson cheese flake,味道清新,有種田園風既感覺! 小食🍤越式炸網紋春卷配泡椒蛋黃醬即炸流浮山海蝦,將麵團整到一條條再包住隻蝦來炸,整出來賣相吸引之餘,又唔會有粉漿好厚既感覺,配以自家醬汁,仲有$58就有3件,推介推介 主菜忌廉海膽醬蝦肉手工扭扭粉🦐用蝦湯配海膽做成的醬汁香濃鮮甜,鮮味十足,鮮蝦爽口彈牙,一D都唔漏 香煎紐西蘭比目魚 配 泡椒蛋黃醬🐟魚

前菜🥗
珍珠帶子柚子沙律配明太子蛋黃醬
迷你經典凱撒沙律🥬
小食🍤
越式炸網紋春卷配泡椒蛋黃醬
主菜

忌廉海膽醬蝦肉手工扭扭粉🦐

香煎紐西蘭比目魚 配 泡椒蛋黃醬🐟
魚柳煮得剛剛好,入口香滑,薯蓉伴以微辣泡椒醬汁,醒神開胃,太后表示對這味菜很滿意呢~

甜品🍰
Homemade綠茶蛋糕配呍呢嗱雪糕
蛋糕入口綠茶味香濃而又不太甜,仲要係蛋糕好滑呀!對於喜歡小甜的朋友,真係值得一試!

飲品
即磨咖啡☕
室外餐車除咗可以打卡之外,仲可以order即磨咖啡,Barista 仲整咗個unicorn latte art 俾我呢🦄

今次太后👵表示好滿意呀!佢仲食得好開心,又影咗好多相,真係無諗過流浮山都會有一間咁出式既餐廳, 我諗我下次會帶埋老爺奶奶來試吓唔同菜先。

Myth House仲要係一間pet friendly🐶嘅餐廳,有毛孩嘅你地,不防帶埋來一齊來chill吓啦!
香煎紐西蘭比目魚 配 泡椒蛋黃醬
越式炸網紋春卷配泡椒蛋黃醬
迷你經典凱撒沙律
珍珠帶子柚子沙律配明太子蛋黃醬
忌廉海膽醬蝦肉手工扭扭粉
即磨咖啡
Homemade綠茶蛋糕配呍呢嗱雪糕
題外話/補充資料: 西鐵天水圍站A出口轉乘巴士K65坐到去總站落車行2分鐘就到喇
2022-05-22