2022-08-25 58 瀏覽
係呢幾年冇得去日本唯有就喺香港搵一啲日式料理去安慰自己想去日本嘅心啦!❤️今日就同🫕男朋友去咗呢一間喺銅鑼灣的茶涮涮!男朋友話今日要帶我食和牛!我哋叫咗極上和牛盛合🍱,叫套餐我哋就唔使諗要食啲咩因為已經包好晒前菜🥗主菜正餐同甜品啦!店員好快就奉上蟹肉沙律 🥗,仲有活蠔盛合同埋刺身盛合!一上枱,活蠔好大隻!好吸睛睇到心花怒放❤️我哋嘅套餐包左三款🥩和牛,包括澳洲A5和牛,鹿兒島M5和牛肉眼,同埋澳洲🥩全血和牛,佢哋好齊整地擺咗上冰盆上枱比客人,好細心!將牛肉🥩燙到剛剛好,我哋加錢要咗信州白味噌和牛湯鍋,和牛湯的香濃吊出了牛肉的鮮肉香!全血和牛🥩入口滑嫩,有入口即溶嘅感覺,第一次食真係好驚喜。每一口牛肉配埋稻庭烏冬同埋紫蘇梅麵去食好滿足,男朋友仲話下次要試埋佢另外一個套餐添🐄