2019-11-22
將軍澳中心裝修已七七八八,聽聞有不少美食進駐。今次俾我發現了日本九州第一拉麵店「金田家」在香港開業,所以一定要試試。門面好可愛,遠距離已經見到個招牌大叔,好易認。店內裝潢亦不錯,有好多波波燈,我鍾意!餐廳食物款式不是太多,但每款看來都好吸引。這店用marker畫在餐牌上,不用點餐紙,好環保呢。拉麵點了我非常喜愛既黑蒜味「辛子黑蒜拉麵」,另外試試「柚子辛口拉麵」。黑蒜拉麵有濃郁既黑蒜味,食完齒頰留香,刷完牙都還有黑蒜味,哈哈!柚子味有驚喜,估唔到柚子味特出,不油不膩,是健康之選。這店大部分拉麵用上幼而直的拉麵,有些用曲麵,可以迎合不同人士既口味。另外加配了溏心蛋,好好味哦,直得encore!本來食完加底拉麵已經好飽,但見到山葵蛋黃醬餃子賣相吸引,所以點了。這款醬同餃子味道好夾哦!最後試了這裡的梳打飲料,不會太甜呢!
另外加配了溏心蛋,好好味哦,直得encore!
最後試了這裡的梳打飲料,不會太甜呢!