2017-04-16 94 瀏覽
響某飲食雜誌度見到個廣告好吸引,咁岩又係講緊我最鍾意食嘅海膽同埋蟹腳, 甘啱係我返工附近都有一間,我梗係第一時間約埋朋友嚟食吓啦!門口好易認,個招牌係電視嚟嘅,隨時都播緊招牌動畫。內在環境都算闊落。而家新開張仲好似有優惠特價。除咗鯛魚湯飯之外仲有好多其他小食。我哋叫咗一個海膽鯛魚湯飯,湯飯上枱嘅時候仲有火熱住,以免魚湯便腥,好細心!海膽份量都唔少而且好鮮!鯛魚湯底好香又甜,一d都唔油!仲有粟米,黑木耳等伴菜!飯係用上日本米來淆,充滿魚湯嘅鮮味!好好味!之前完全無試過!另外叫咗個皇帝蟹腳鯛魚湯烏冬,魚湯湯底嘅味道無飯咁濃,相對較淡味,烏冬用日本烏冬,無平時果d咁淋,有咬口。蟹腳多肉有鮮甜!我哋做額外加左配料要鮑魚,鮑魚完全吸收左魚湯嘅鮮味!好淋!帆立貝肉厚又甜!大大隻!總括來講,如果鍾意食濃味一啲嘅會建議叫飯會較好!味道會較突出而且鮮味!

門口好易認,個招牌係電視嚟嘅,隨時都播緊招牌動畫。
內在環境都算闊落。
而家新開張仲好似有優惠特價。
除咗鯛魚湯飯之外仲有好多其他小食。
我哋做額外加左配料要鮑魚,鮑魚完全吸收左魚湯嘅鮮味!好淋!
帆立貝肉厚又甜!大大隻!