2018-01-26
又到馬拉松賽,雖然跑的從來唔會係我,不過去維園拜會一下個finishing line 又唔錯架,呃下like 嘛🤗 拜會完,行過天后,被呢間日式又帶有點酒吧風格的裝潢的餐廳吸引住! 一入到黎,就有親切靚女們招呼,重點係成張圓枱又有梳化椅,小情人可以坐我隔離,仲盡量唔撘枱,如此用心,對坐位好重視的我,先來一個讚。望住餐牌,價錢好合理,樣樣都想食。三文魚刺身$68聽到待應同旁邊果枱話三文魚今日新鮮到,咁就點點。四片厚切,份量十足,好味道。wasabi 無花無假,山葵也,有誠意👍🏻真鱈白子$98 小情人未食過,難得見到,特登點過距食,我地選擇燒一燒,望住距津津樂道的樣,加上一句好fresh 好新鮮juicy 就知道係滿足的。近江牛仔沙律$88沙律菜新鮮清脆,值得一提是蛋汁非常甜,是靚蛋,非常難得。大阪燒餅$88大阪燒係我的最愛,呢到的令我回憶在大阪的日子,滿意木魚碎和紫菜,加上美味醬汁,燒餅軟熱,好正☺️燒雞石窩飯$78外型細緻,內裏有結實而熱騰騰的飯,非常暖泣泣。日本鰻魚串$38each鰻魚香嫩,歡喜之作。厚切豚肉 $28 each望見旁邊點左幾串,我地都忍唔住。非常惹味,咸香十足,過足口癮
望住餐牌,價錢好合理,樣樣都想食。
三文魚 刺身$68
真鱈白子$98
近江牛仔沙律$88
沙律菜新鮮清脆,值得一提是蛋汁非常甜,是靚蛋,非常難得。
大阪燒餅$88
燒雞石窩飯$78
外型細緻,內裏有結實而熱騰騰的飯,非常暖泣泣。
日本鰻魚串$38each
鰻魚香嫩,歡喜之作。
厚切豚肉 $28 each
望見旁邊點左幾串,我地都忍唔住。非常惹味,咸香十足,過足口癮👍🏻
関西蠔鍋$108
蠔鍋望落細細鍋,但蠔肉新鮮是靚食材,內裏亦有蔬菜 。
有驚喜☺️