2019-11-05
好耐冇同老公拍下拖,今日難得放假,佢帶咗我去荃灣呢間好有情調嘅餐廳食晚餐🥰我哋每人點咗一個set dinner,餐湯係羅宋湯,不過不失,反而餐包非常有驚喜,質感帶點煙韌而且非常新鮮😋頭盤係先海膽櫻花蝦慕絲,海膽好新鮮,唔好以為食完面頭嘅海膽會好upset,下面嘅慕絲都係充滿海膽味,而且帶着淡淡嘅櫻花蝦香,非常回味🥰Main course我哋都揀咗美國頂級西冷牛扒,足足12oz,其實都幾大,我都有啲後悔一人叫一個set,早知就叫一個set然後試多啲唔同嘅嘢🙈我哋order咗5成熟,效果非常好,中間仲見到鮮紅嘅肉色得嚟唔會有血絲或者血水,咬落非常juicy,而且一啲筋都冇👍🏻最後係是日甜品,麵包布甸整得唔錯,好香1蛋味,重點係唔會過甜👍🏻