2023-05-20 331 瀏覽
好姊妹食生日飯,選了Bluhouse慶祝吓,上次已經話想試,最終COVID取消咗。今次生日提議可以去試吓。有些朋友試過話喜歡,亦有一些認為驚喜不大。我就認為以一個親民價錢,在rosewood hotel 享用意大利菜,環境服務也達到一定水準,整體上是享受的。Octopus salad我就覺得好好味!八爪魚鮮味,一啲都唔韌,配上一粒粒青橄欖超正!朋友唔食橄欖,正好成碟益晒我!哈哈!主菜叫了Lasagna ,一層芝士層肉,剛剛好的火候把碎肉和芝士融為一體,口感唔錯,味道個人認為偏淡,但感覺較健康!另外揀了quottro formaggie四式芝士薄餅!有mozzarella gorgonzola provolone and parmesan,鍾意芝士的朋友可以試吓!雖然份量唔算大,但朋友連續第三餐了,所以都係食唔晒😅最後來個雪糕甜品,選了芒果和朱古力,Venchi唔使形容大家都知有幾香滑😌寫上Happy birthday祝福語,許個好願,加上雨后清新的夜景,輕鬆愉快的晚上!