2023-03-05 630 瀏覽
朗豪坊最頂樓有幾間餐廳,係藍藍的假天幕之下食西餐特別有情調🥂好耐之前跟友人來過Sky Bar來個紅白酒free frow,今次就來呢度食晚飯啦! 我地叫左:.🦪令和之怪物拼盤 Monster of Reiwa - Japan Oyster & Champagne Lhuillier包括有2件日本大生蠔同一杯香檳酒! 日本生蠔大大件,質地好creamy,帶少許爽甜味,唔錯! 香檳好易入口!.🦞海陸拼盤 Surf & Truf包括有大西洋龍蝦、牛柳同帶子 (本身餐牌係法式鴨肝),不過好可惜,當日餐廳話無哂所以轉帶子🥲 龍蝦成條龍蝦尾肉,幾爽口,加左調味,好惹味! 牛柳好厚實,肉味濃郁! 帶子煎得好香.🍖爐烤胡椒美國極黑豚扒伴菠蘿 Grilled U.S. Kurobuta Pork Chop with Pineapple好大塊極黑豚扒,外皮伴以黑胡椒鋪滿再整件一齊烤香,厚厚的外表充滿黑胡椒既香氣,為肉質增添一點香辣,口感比較爽;旁伴有一片烤菠蘿同烤蔬菜等.🦀香辣粟米薯茸蟹肉湯Spice sweetcorn potato soup with Crab meat好少見有蟹肉湯,份量都幾多,以粟
🦞海陸拼盤 Surf & Truf
好少見有蟹肉湯,份量都幾多,以粟米湯做基底實無問題,裡面有大量蟹肉,湯裡都加左好多辣粉同黑胡椒,都幾辣下架,好開胃! 旁伴有幾片脆多士,唔錯!
🍰廚師精選甜品 Chef's Daily Dessert
精選甜品每日唔同,我地當晚係士多啤梨mousse cake,賣相有驚喜,好有心思好靚! 配有士多啤梨同藍莓伴碟
🍹紅莓果茶 及 菠蘿汁
紅莓果茶超好飲🥹🥹 而且無諗到咁大杯😱 果味好出,好解渴!菠蘿汁好fresh!
呢度環境同氣氛唔駛講,好有情調,坐得舒服
2023-02-23