2024-03-03
將軍澳海旁啲餐廳真係好靚,今日去咗Redivine,好似去咗隱世浪漫秘景。最鍾意係佢嘅韆鞦座位,呢個梳化韆鞦隔離仲有落地大玻璃,十分寫意。🎡前菜:泰式金柚沙律,加拿大蟹肉 $148🥗沙律絕對值得推薦。首先係下獄新鮮,加拿大蟹肉🦀配上金柚沙律醬之後,口感豐富,食出鮮甜嘅蟹肉味。金柚帶出咗鮮甜口感,結合埋爽脆沙律菜嘅結合,可以話係我食過最特別嘅沙律😋主菜:自家製青瓜乳酪醬,印度烤燒春雞,蟹籽沙律 $268烤春雞肉質鮮嫩多汁,🐣上碟時依然熱烘烘,份量滿滿,誠意十足。正所謂食烤雞一定要食埋雞皮😂 雞皮亦焗得非常香脆。🥒青瓜乳酪醬味道清新,略帶清甜,可以為烤雞解膩。蟹籽沙律作為配菜,同時增添層次。一個主菜,三個層次,難怪呢間餐廳喺區內咁受歡迎!主菜:泰式酸甜醬,烤豬肋骨$278🐽烤豬肋骨烹調得剛剛好,外脆內嫩。豬肋肉醃製得好入味,本身已經帶酸甜味。如果鍾意濃味d ,或者食得辣嘅,不妨點埋個泰式酸甜醬🌶️,相信會令你味蕾極滿足!甜品:招牌炸油炸鬼,雪糕 (Churros) $78最後,一定要試ReDivine既Churros!🥖 擺盤十分精緻,又有水果做點綴,而且Churros唔係度度有得食😂 佢嘅
前菜:泰式金柚沙律,加拿大蟹肉 $148
主菜:自家製青瓜乳酪醬,印度烤燒春雞,蟹籽沙律 $268
主菜:泰式酸甜醬,烤豬肋骨$278
甜品:招牌炸油炸鬼,雪糕 (Churros) $78
最後,一定要試ReDivine既Churros!🥖 擺盤十分精緻,又有水果做點綴,而且Churros唔係度度有得食😂 佢嘅Churros 係炸得超級香口,面頭蓋住薄薄一浸砂糖,剛剛好。入面仲保持到軟熟🩷。而且佢有一款自製雲呢拿煉奶醬🍯,點落去真係好滿足😚
總括而言,呢間西餐廳完全滿足到各種期望。服務周到、環境舒適、美食高質,回頭指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 最後,一定要book定佢個千秋搖搖位,我都係預先reserve先坐到😂