2023-01-03 50 瀏覽
餐廳位於銅鑼灣駱克駅三樓嘅樓上西班牙餐廳,分成室內同室內兩部分,我地揀左室內座位,雖然地方細細,但佈置同氣氛都超好,而且店員係每次上菜都會細心介紹菜式,令品嘗食飯期間感覺更加良好🤩冷盤椰香帶子八瓜魚刺身薄片$118🥥🐙擺碟好靚,刺身味道鮮甜嫩口,再配上莎莎醬同椰子醬,鮮味更出蕃茄鯷魚脆餅$65🍅🐟口痕想食啲脆卜卜嘅嘢,所以就叫嚟試吓,脆餅配上微酸蕃茄醬汁同鯷魚,相當開胃😋熱食西班牙薯仔蛋餅$88🍳🥞🥔外型好似一隻加厚版嘅雞蛋,內裏就好似千層麵咁一層層,薯仔片一層塔一層,口感保持到少少咬口,加上蛋黃醬,口感濕潤味道唔錯👍香脆蟹餅$128🦀🌶️外層金黃微脆,咬落食到一梳梳嘅蟹肉絲,味道帶少少辣味主菜松露燒春雞$158(Half)🐓🍗一上枱即刻聞到好香嘅松露味,燒雞肉嫩多汁,熟度岩岩好,配上醬汁同蒜頭🧄味道惹味薑味橙香橡果黑毛豬鞍架$238🐖🍖豬鞍大大件幾厚身,切落相當軟腍唔韌,食唔爽嫩多汁,配上醬汁冇油膩感覺最特別係兩碟主菜配有炸過嘅羽衣甘藍🥬食落好似食緊紫菜🤣甜品🍮🫕紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬$88西班牙油炸鬼炸到脆卜卜再沾上沙糖,再點餐廳自家製嘅粉紅色士多啤梨朱古力醬,味道相當夾整體來

冷盤
椰香帶子八瓜魚刺身薄片$118🥥🐙
擺碟好靚,刺身味道鮮甜嫩口,再配上莎莎醬同椰子醬,鮮味更出

蕃茄鯷魚脆餅$65🍅🐟

熱食
西班牙薯仔蛋餅$88🍳🥞🥔
香脆蟹餅$128🦀🌶️
外層金黃微脆,咬落食到一梳梳嘅蟹肉絲,味道帶少少辣味

主菜
松露燒春雞$158(Half)🐓🍗
薑味橙香橡果黑毛豬鞍架$238🐖🍖
最特別係兩碟主菜配有炸過嘅羽衣甘藍🥬食落好似食緊紫菜🤣

甜品🍮🫕
紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬$88

整體來講餐廳食物同服務質素都好好,價格適宜