2023-07-12
浪漫黃昏配美酒🥂高質日式酒館🏮🍸Hakata Concepts今次同豬仔嚟到黃金海岸,醉人既海景,迷人既夕陽,好舒適寫意🌇上到1樓黃金海岸商場,餐廳有室外室內,室外既滕波波椅好有異國風情,十足度假村🤗餐廳仲有鐵板燒、廚師發辦🎏今次我地嚟哩度打算品嚐Signature Cocktail🍸小嚼兩杯~✨Golden smoke $168 🍸Cocktail賣相好優雅採用特級8年冧酒,橙味苦艾酒,茶燻蘋果等不同材料:煙草香味同茶燻蘋果木味好香,風味十足,每次加入茶燻蘋果汁🍎一齊飲口感好豐富,帶點微甘、焦糖、橡木、香草既味道,口腔散發啖啖既蘋果香氣,好有餘韻~甜度唔高,好易入口🤭配合波冰能夠keep住個溫度,保證夠曬冰涼~我就比較鍾意哩杯🍸用一個豬女自己既感覺嚟形容,Cocktail賣相好似一個優雅既女士💃上面仲有啲乾花點綴😍入口溫和又帶點烈女既感覺,口感好豐富,蘋果木既煙燻味好香濃,又散發迷人既女人芬芳,好有餘韻,情不自禁地令人想飲多幾杯🥰Phantom $168Cocktail賣相充滿夏口風情,採用高級龍舌蘭酒、橙酒、鮮青檸汁、班蘭水、椰子汁等不同材料制作🤗口感豐富,好多種層次,上層既棉花糖
🍸Hakata Concepts
✨Golden smoke $168 🍸
Phantom $168
Cocktail賣相充滿夏口風情,採用高級龍舌蘭酒、橙酒、鮮青檸汁、班蘭水、椰子汁等不同材料制作🤗口感豐富,好多種層次,上層既棉花糖好靚,酒既甜度相對較高,易入口😋入口椰子味好香濃🥥,班蘭水冰球既清香,甘甘甜甜既酒香,再加上微酸既青檸味,充滿夏日風情☀️打卡一流📸鍾意班蘭味既大家一定要試吓😉
焦糖鵝肝多士(2件)$198
必食鵝肝多士😍大大塊既鵝肝入口即融,滿滿既油脂香,下層既方包塗上焦糖,炸得香脆可口,充滿吸上鵝肝既油脂😋😋😋
明太子雞翼(2隻)$58
雞翼帶點微辣,外脆內嫩,充滿肉汁,裏面包上滿滿既明太子🥰好香好濃味,咸香辣配上美酒,簡直一絕🤪
北海道濃口芝士薯餅$88
北海道芝士超香濃,仲要牽絲🧀薯餅炸得香脆金黃,滿滿既芝士好吸引🥰
食物✨✨✨✨
環境✨✨✨✨