2019-10-31
<獅子老公> 係拉麵控, 今日晚飯時間經過拉麵舖,佢當然唔會放過位於康怡廣場既<樂拉麵>, 淨係睇舖面都已經好有日式風味入面都係傳統拉麵舖嘅風格, 真係彷如置身日本食品拉麵呢不過最吸引到我<本小兔>嘅目光,都係牆上既貓貓壁畫, 日本浮世繪風格嘅貓貓食拉麵<香煎豬肉餃子>講返食物質素先,餃子煎得夠香脆,入面嘅餡料都好夠味,即使唔使點豉油或者其他醬汁都好好味<大盛叉燒炸雞拉麵><獅子老公>比較大食, 所以照店員建議叫左呢個大盛拉麵, 有叉燒又有炸雞, 即時心心眼忍不住先趁熱辣辣呷一口豬骨湯底, 味道濃郁之餘,質感香濃幼滑, 襯拉麵真係一流另上既炸雞外面雖然炸得香脆可口, 但內裏肉質依然嫩滑juicy, 超邪惡的半熟嘅溏心蛋亦係亮點之一, 醃到入曬味又滑溜溜的<櫻花蝦龍蝦湯拉麵>本小兔見到至愛嘅龍蝦湯底當然要一試!! 除咗湯底不同而且加有大量櫻花蝦外,同老公果碗一樣有叉燒同溏心蛋, 真係一次過滿足曬大家唔同嘅願望呷一口龍蝦湯底,滿滿嘅龍蝦味即時充斥住整個口腔, 除了龍蝦獨有的甜美外,就是鮮!日式叉燒嘅肥瘦適中,入口香軟柔滑,豬肉味道濃郁, 好吃好吃爽滑彈牙嘅拉麵掛滿濃濃嘅龍蝦湯汁之餘, 仲沾
位於康怡廣場既<樂拉麵>, 淨係睇舖面都已經好有日式風味
入面都係傳統拉麵舖嘅風格, 真係彷如置身日本食品拉麵呢
<香煎豬肉餃子>
<大盛叉燒炸雞拉麵>
半熟嘅溏心蛋亦係亮點之一, 醃到入曬味又滑溜溜的
<櫻花蝦龍蝦湯拉麵>
日式叉燒嘅肥瘦適中,入口香軟柔滑,豬肉味道濃郁, 好吃好吃
爽滑彈牙嘅拉麵掛滿濃濃嘅龍蝦湯汁之餘, 仲沾有大量嘅櫻花蝦, 更添一分香脆口感
總結: 一坐低嘅時候,店員好細心為我哋介紹各款拉麵嘅特色,服務和誠意都滿分