2020-02-10
海之戀新開的商場,剛好朋友過來荃灣,我們便過來逛逛,中午時見到這間品川海景自助餐做緊88折,所以就試試冷盤方面有中華沙律、芝麻海蜇螺頭、芥辣八爪魚、白雲鳳爪和牛柏葉,還有蕃茄仔和蜜瓜。好少自助餐會有芥辣八爪魚做冷盤的,這個是食壽司必點的,今次可以食過夠!雖然有熱盤,但只有一盤有日本蒸蛋, 蒸蛋好滑唔會好鹹,內有蟹柳,味道ok。他們是用電子點餐的,點完後就先拿一些甜品食下。黃色的是芒果布甸上面加咗一層芒果啫喱,上面係黃梅醬加了脆珠、Oreo曲奇加cream、士多啤梨加奶凍、Cappuccino cream泡菜炒腩肉但係似黃芽白炒臘肉多啲,無泡菜味,腩肉是先煎過的,好咸,有啲失望。麻醬烏冬, 烏冬比較淋身,麻醬比較稀,所以都係麻麻地。熱食我最喜歡的只有清酒煮蜆,蜆肉肥美。蜜烤bb骨,好難先食到啲肉。 七味醬燒雞翼做得反而不錯。另外,天婦羅做得不錯, 皇帝蟹棒、虎蝦、秋葵天婦羅,炸漿只是輕輕掛在食物的表面, 食完都唔覺得好油膩,特別係香蕉天婦羅這個甜品非常好。因為還在康復期間,今次無食剌食生冷野, 啱啱見到隔離枱刺身都好正。我們只點了鰻魚手卷,、香蔥拖羅蓉軍艦壽司、天婦羅蝦芝士卷、芒果軟殼蟹
麻醬烏冬, 烏冬比較淋身,麻醬比較稀,所以都係麻麻地。
熱食我最喜歡的只有清酒煮蜆,蜆肉肥美。
蜜烤bb骨,好難先食到啲肉。 七味醬燒雞翼做得反而不錯。
因為還在康復期間,今次無食剌食生冷野, 啱啱見到隔離枱刺身都好正。我們只點了鰻魚手卷,、香蔥拖羅蓉軍艦壽司、天婦羅蝦芝士卷、芒果軟殼蟹卷、火焰芝士玉子壽司和腐皮壽司。
串燒方面, 點了鹽燒海蝦, 鹽燒雞軟骨串, 有機鮮菠蘿串,有機番薯仔串。 值得一提是菠蘿用了黃金菠蘿,超甜,這個我們叫了很多。
總括來說, 餐廳環境優美, 空間感夠大, 絕對是從容不迫。 食物方面, 除熱盤要有待改進, 天婦羅,串燒, 壽司等都不錯。真喜歡他的環境,如下次來可以試試他的套餐,可以便宜一些賞美景。
滿分為10分(1分最低,10分最高)
食物:7
環境:8.5