2022-04-13 862 瀏覽
📍#Morocco’s #MFJ長州 #MFJ泰國菜 #MFJ印度菜 人均消費: HKD143每年都會心絲絲去離島一轉,加上疫情咁少出去,跑轉長洲心矌神怡一下😌 之前一直都想食依間Morocco’s ,但每一次都忍受不了海鮮的誘惑!🤣 餐廳門口好細,不過入到上層感覺比較異國風情! 十分舒適!餐廳主打泰國菜和印尼菜,各佔一半一半左右!⭐️燒豬頸肉🐷$78先嚟個燒豬頸肉!賣相幾唔錯,一上枱就聞到好香,好耐冇食過咁爽口嘅豬頸肉,好香好惹味!略嫌唔夠熱,如果唔係就💯⭐️免治羊肉餡薄餅🥠$48羊肉餡餅有四件,味道同我想像中有點唔一樣,羊肉味都幾香,而且都幾辣,但唔夠濃味,不過如果當小食食都幾唔錯!如果裏面有芝士就一流!🆗乾炒豬肉金邊粉🍝$88叫咗個金邊粉做主食,賣相都唔錯,鑊氣都幾唔錯!碟嘅四個角有唔同嘅配料俾你撈,不過雖然香味十足,但味道冇我想像中咁惹味!💯印式燒烤雜肉🔥$148上枱之後完全諗唔到去邊一道菜,因為我哋點燒烤雜肉時都以為係串燒類🤣 其實佢係雜肉腸,唔太肯定佢有羊肉,但羊肉味就重啲!賣相雖然好醜樣,但我覺得非常好!勁正!💯紅咖哩雞肉🐔$88當然要試吓人哋嘅咖喱啦!咖喱類我最鍾意都

📍#Morocco’s

乾炒豬肉金邊粉

💯印式燒烤雜肉🔥$148
印式燒烤雜肉

💯紅咖哩雞肉🐔$88
當然要試吓人哋嘅咖喱啦!咖喱類我最鍾意都係印式咖哩,香料味較濃!佢嘅咖喱好好味,一種似曾相識嘅味道,最後我哋認為嗰種味道係鋸扒是洋蔥汁嘅味道🤣🤣 真係好惹味!但份量真係超級少,得四粒雞肉仔🙈
紅咖哩雞肉

🆗原味薄餅🥠$28
🆗牛油薄餅🥠$35
叫得咖哩就梗係試吓薄餅啦!反而薄餅唔算太出色,原味比較乾身同硬,牛油味就口感好啲,但牛油味唔算太重!
原味薄餅

牛油薄餅

環境,服務同食物都唔錯!出餐時間比較長,但食物整體都係好味,飲埋酒埋單都係$150/人,性價比夠高!✅

#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodblog #hkfoodblog #相機食先 #美食推介 #長州美食 #泰國菜 #印度菜 #thaifood #thaicuisine #indianfood #indiancuisine
2022-04-05
燒豬頸肉