2023-06-18
估唔到小商場入面有間好啱chill嘅coffee shop!呢度水泥紅磚🧱牆配木椅,窗邊睇到海景 🌊 仲有Outdoor位置可以帶埋貓狗一齊黎,座位又舒適。🍽️蒲燒鰻魚燒完隻大虎蝦刺身帶子配薯菜日式海鮮醬 $298一上枱見到份量好大!咩種類都有啲😋 帶子煎得香口,肉質彈牙有鮮味。🦐 虎蝦夠大隻,開邊食到調味之餘,蝦肉鮮甜。原條照燒鰻魚,肥美肉細,口感緊緻,拌燒汁食好惹味。配菜都好好味,食得出用心烹調👨🍳 薯蓉幼細,加左香草調味;茄子煎香🍆 翠肉瓜夠水份又爽口;蕃茄仔有另外用醋調味;蘆筍幼嫩無渣,食到甜味非常驚喜。配菜都咁爽口新鮮,成碟都清曬✨🍢自家醬汁板燒墨魚咀串 $68小食叫左墨魚咀,口味較淡,以燒汁同香草調味,有啲似食潮式感覺。肉質爽滑,最啱送返杯alcohol drink 🍹 ☕️Iced Hazelnut Latte $49天氣熱,嗌杯涷latte舒爽一下,透心涼,精神為之一振。
🍽️蒲燒鰻魚燒完隻大虎蝦刺身帶子配薯菜日式海鮮醬 $298
🍢自家醬汁板燒墨魚咀串 $68
☕️Iced Hazelnut Latte $49
天氣熱,嗌杯涷latte舒爽一下,透心涼,精神為之一振。