啱啱星期六同男朋友嚟咗K11 MUSEA入面嘅五武士食lunch🥰開頭嗰陣餐廳冇咩人,望住隔離嘅海景,感覺真係好優閒😄.呢到主打鐵板燒,咁我哋就叫個商務鐵板燒一人前燒餐試試佢🔥我哋呢個商務鐵板燒一人餐都好豐富😚:沙律🥗前菜:黑松露蒸蛋 + 料理長季節一品鐵板燒:大蝦或法國鵝肝 + 澳洲活龍蝦 + 牛肉薄燒湯 (鵝肝多士好香好邪惡,兩個人share一件啱啱好🥰龍蝦燒至半生熟,肉質爽彈🤩 牛肉薄燒都唔錯😝)主食:銀魚仔黃金炒飯,炒到粒粒分明~甜品:朱古力蛋糕好好食😋.呢個商務餐可能係lunch先有,價錢相對佢哋其他鐵板燒餐低(見到menu其他鐵板燒餐$1400up,商務餐只需$580up😝)另外我哋叫咗個壽喜燒lunch set,包前菜、沙律、蒸蛋、白飯、漬物、麵豉湯、甜品。牛肉有好勁嘅雪花紋❄️🤣牛肉食落肉質非常嫩滑,點生蛋食真係唔錯~佢哋嘅刺身都唔錯,男朋友話個生蠔好食😋.呢到除咗有吧枱位,仲有落地玻璃窗旁嘅高枱位,亦都有好啱一大班人嘅大枱、啱哂情侶嘅二人位,所以一班人或者兩個人嚟食都啱~

開頭嗰陣餐廳冇咩人,望住隔離嘅海景,感覺真係好優閒😄

呢到主打鐵板燒,咁我哋就叫個商務鐵板燒一人前燒餐試試佢🔥

我哋呢個商務鐵板燒一人餐都好豐富😚:
沙律🥗
前菜:黑松露蒸蛋 + 料理長季節一品
鐵板燒:大蝦或法國鵝肝 + 澳洲活龍蝦 + 牛肉薄燒
湯 (鵝肝多士好香好邪惡,兩個人share一件啱啱好🥰

龍蝦燒至半生熟,肉質爽彈🤩 牛肉薄燒都唔錯😝)
主食:銀魚仔黃金炒飯,炒到粒粒分明~
甜品:朱古力蛋糕好好食😋

佢哋嘅刺身都唔錯,男朋友話個生蠔好食😋