2023-08-28 14 瀏覽
🔷🍵🥪🍝🎶 𝕆𝕙𝕒𝕪𝕠 𝕓𝕪 𝕆𝕔𝕚𝕠 - 𝕋𝕤𝕚𝕞 𝕊𝕙𝕒 𝕋𝕤𝕦𝕚〰️令人感覺到放鬆的景色第一時間你會想到什麼?🤔️我就會覺得係海邊🌊 最近嘅工作壓力大到爆炸💥一到放假就衝出海港城行街🛍️再順便打卡呢間可以望到海景的Cafe 店〰️Ohayo by Ocio位於海港城,店內有大大的落地玻璃窗,可以完美的望到維港海景,傍晚的時候還可以望到日落🌅店鋪裝修以木系、清新為主,當陽光照入,彷彿置身於大自然🌳🍽 🔹香煎比目魚扒·香草🌿忌廉汁拌炒雜菜及香草薯蓉比目魚的肉質較嫩滑,而且香煎的烹飪手法可以緊緊鎖住魚油🐟更加可以保持原本的鮮味,外加酥脆的外皮,口感更加豐富😋配菜都係新鮮健康的西蘭花和蘿蔔,薯蓉球口感好綿而且不膩,值得一試👍➰🔹朱古力布朗尼窩夫 🧇 ($15+雲呢拿雪糕)必推👍👍朱古力盛宴🍫,布朗尼和窩夫都係外皮脆脆,內心軟軟的❤️重點係每一啖都充滿住濃厚的朱古力味。再加上朱古力和雲呢拿雪糕,呢個傳統又永遠不會厭倦的組合,完美😍🔹熱焦糖朱古力甜甜的焦糖朱古力徹底的舒緩了我的壓力😌而且還有好睇的拉花🌾焦糖的味道非常香,但係整體的甜度不算好甜,應該係7分甜左右,是一杯可以令人心情變好的飲品😘🔹凍美式咖
🔷🍵🥪🍝

🍽

🔹香煎比目魚扒·香草🌿
忌廉汁拌炒雜菜及香草薯蓉

🔹朱古力布朗尼窩夫 🧇 ($15+雲呢拿雪糕)

🔹熱焦糖朱古力
🔹凍美式咖啡
這是一杯令人清醒的飲品🧊同時還是消腫好物👌雖然有苦和酸,但仔細品嚐又會覺得有一點點煙燻味。當飲咖啡唔係為了工作的時候,慢慢品嚐都係別有風味的……

🔍 題外話
不停播放著流行音樂,好興奮🥰🥰
5 分鐘 (堂食)