2023-11-15
🌟今日去左海之戀商場行街,夜晚唸緊食咩,經過見到呢間日式茶室menu 超級吸引!入到餐廳,原來仲有望海的tatami 座位,好有氣氛👍🏻🌟餐廳menu 主要有定食,丼飯,茶漬飯,拉麵,日式小食同甜品,好多選擇。每個主食仲可以優惠價錢加購飲品同小食/甜品,我覺得好抵食😍🍲牛肉壽喜燒定食$138壽喜燒成鍋上,牛肉份量好多,吸收左壽喜燒湯汁,微甜,好入味 😋好怕壽喜燒死甜的味道,呢個湯汁有濃郁牛肉精華,忍吾住飲左好多🤣另外有個温泉蛋,可以將牛肉沾上蛋汁一齊食,好滑🤤仲有好多野菜,豆腐做配料,好健康。🍱豪華原條鰻魚茶漬飯$198成條鰻魚😍厚肉!真係好豪華👍🏻首先要食左原味先,鰻魚魚油好豐富!之後將適量鰻魚,飯同山葵加入龍蝦熱湯,搞拌一齊食。龍蝦湯有好鮮甜龍蝦味,有另一番風味。🍗和風炸雞盛合(加$35)有雞件同雞翼各兩件。雞件好juciy 肉質嫩滑。雞翼調味好出色,微辣,好滋味!🍨抹茶蕨餅新地 (加$35)賣相同味道都一流😍牛奶軟雪糕整到好高,下面仲有抹茶雪糕,抹茶厥餅,脆片,cream 同紅豆蓉,個餅底waffle 都幾脆身,好食👍🏻🍵雪糕抹茶拿鐵(加$25)餐廳的抹茶係用左"森半"呢間180
🍲牛肉壽喜燒定食$138
🍱豪華原條鰻魚茶漬飯$198
成條鰻魚😍厚肉!真係好豪華👍🏻首先要食左原
🍗和風炸雞盛合(加$35)
🍨抹茶蕨餅新地 (加$35)
🍵雪糕抹茶拿鐵(加$25)
餐廳的抹茶係用左"森半"呢間180年以上的日本
老字號茶鋪,難怪抹茶味超級濃郁!
🥃冰柚子茶(加$15)
🌟🌟總括嚟講,餐廳環境超級舒服,有一種慢活人生的感覺。食物品質好有水準,價錢合理,加購食品仲超級抵食😋