2023-11-12 40 瀏覽
同家人聚餐,最緊要搵一個環境舒適而且偏向中式嘅美食更加有節慶嘅氣氛今次嚟到尖沙咀呢一間餐廳 坐向面向海景 而且裝修亦都係奢華嘅裝飾風位置都好闊落 以四人或者更大嘅枱為主亦都有包房服務 啱晒一家人喺度聚餐食物方面佢哋都有套餐 或者單點選擇 套餐其實都幾抵如果兩個人有啲節慶慶祝每人$1000已經可以食到佢哋嘅招牌菜單點的話 選擇亦都好多今次我哋選擇咗單點 想將佢哋嘅招牌菜全部都試一試。肉類的話,我哋點咗炸子雞同埋牛肉。最能夠體驗一間中菜有沒有質素,亦都可以睇到佢哋嘅選材。今次嘅炸子雞外皮好脆,薄身,油脂不是太多,但係食落去,肉質好軟熟,亦都有好多雞油,慢慢滲透出嚟,可以一試。海鮮我哋揀咗焗蟹肉蓋,呢度有好多同蟹肉相關嘅菜式。蟹肉考驗緊師傅挑肉嘅功夫。同時亦都可以輕輕鬆鬆食到蟹肉!我哋每人都叫咗一個蟹肉蓋,影相都好好睇,用匙羹一刮,外皮脆卜卜,之後入邊冒出熱煙,香脆嘅皮加埋鮮嫩嘅蟹肉,入口真係好有滿足感。之後我哋仲食咗蜜汁鱔、牛粒等等。食物質素都好好,服務更加一流!
同家人聚餐,最緊要搵一個環境舒適
而且偏向中式嘅美食

或者單點選擇 套餐其實都幾抵
如果兩個人有啲節慶慶祝
每人$1000已經可以食到佢哋嘅招牌菜
單點的話 選擇亦都好多
今次我哋選擇咗單點 想將佢哋嘅招牌菜全部都試一試。