2024-11-29 6591 瀏覽
《活在茶下 - 尖沙咀》手搖茶飲唔係淨係得珍珠奶茶呢啲選擇架,想健康啲既話,飲茶都係不錯既取代品呢😉有陣時喺海港城行街行到攰,我都會去Tea moment 飲杯茶食件雞蛋仔😌佢呢度嘅雞蛋仔除咗有傳統口味之外,仲有加入茶作為製作嘅原材料,就咁食又或者加埋雪糕都好好味㗎😍呢度仲有我最愛嘅Crepe添,行完街食個下午茶剛剛好😚💁🏻‍♀️髒髒鐵觀音雪糕雞蛋仔 $68當甜品食的話,呢一個鐵觀音雪糕雞蛋仔就最適合不過,雞蛋仔烘得好脆,滲透住陣陣嘅鐵觀音香氣,茶味都幾出,上面落咗啲茶粉,同軟雪糕嘅味道好合拍,個軟雪糕都自帶茶味幾香甜,但係同時又食到奶嘅香氣👍🏻必食💁🏻‍♀️火腿滑蛋芝士可麗餅 $68同樣都係我私心推介,最簡單嘅火腿滑蛋芝士鹹香味十足,配上軟糯嘅可麗餅皮就已經好好食啦,有陣時我淨係食一件當午餐就已經夠晒飽,佢嘅滑蛋份量都唔少㗎😌另外仲有三文魚嘅配搭可以選擇,同樣都係我好喜歡嘅可麗餅💁🏻‍♀️棉花糖朱古力 $48棉花糖朱古力已經好耐冇飲啦,佢呢度嘅朱古力唔會太甜,但係配埋棉花糖個甜度就剛剛好,朱古力嘅味道隱約有少少茶味,唔知係咪我心理作用呢?🧐💁🏻‍♀️香茅茉莉 $58如果喜歡飲無糖茶就要試吓佢
《活在茶下 - 尖沙咀》

💁🏻‍♀️髒髒鐵觀音雪糕雞蛋仔 $68

💁🏻‍♀️火腿滑蛋芝士可麗餅 $68

💁🏻‍♀️棉花糖朱古力 $48

💁🏻‍♀️香茅茉莉 $58
如果喜歡飲無糖茶就要試吓佢呢度嘅茶飲啦,今次係第一次試佢個香茅茉莉花茶,無糖茶可以解膩又有香茅既香氣,飲完有清潤嘅作用

💁🏻‍♀️杭州桂花麻糬雞蛋仔 $48

除咗雪糕雞蛋仔之外,有陣時我都會外賣呢一款麻糬雞蛋仔一路行一路食😛入面嘅麻糬煙煙韌韌,入面有淡淡的桂花味又唔會搶過咗雞蛋仔嘅蛋香,係比較少喺出邊食到嘅口味
2024-11-22