2023-08-30
平時行完觀塘海濱之後,都會喺附近搵食。喺海濱公園對面,有間幾有日本風情嘅居酒屋🏮,掛滿燈籠,食物都唔錯,又唔會好貴~🥢飛魚籽沙律 $68食個沙律開吓胃先,青瓜絲新鮮爽脆,有大量飛魚籽,粒粒爆脆好滋味!🥢鯛魚薄切 $150擺盤靚,有十幾片鯛魚,又唔算貴。鯛魚薄切魚肉軟嫩幾鮮味,配少少海藻點吓醋汁別有一番風味!🥢帶子甲羅燒 $88有帶子粒、蟹膏、飛魚籽、蔥花,店員會喺旁邊幫忙燒好~ 蟹膏味香濃,帶子鮮味,放上梳打餅度一齊食,口感更豐富,軟滑又香脆!🥢雞肉丸串 $78一份有兩串,表面嘅燒汁香甜,雞肉丸串內有軟骨,軟腍中帶爽脆,口感豐富!雞肉丸調味恰當,唔會過鹹,好食!🥢鹽燒魷魚筒 $88店員會即場喺旁邊用磯燒爐燒熟,鹽燒更帶出魷魚嘅鮮味,魷魚軟熟唔韌。🥢三文魚牛油果卷 $68尾聲要食吓卷物,牛油果配三文魚係不敗組合,三文魚新鮮,牛油果香滑,大大件食完唔會覺得空虛😂🥢牛肉烏冬 $88最後食埋個牛肉烏冬好圓滿!牛肉剛熟,幾軟嫩,烏冬超滑溜!湯底仲幾好味!係一個飽緊都想食嘅烏冬🤣
🥢飛魚籽沙律 $68
🥢鯛魚薄切 $150