2021-02-11 475 瀏覽
今日年三十, 諗住同女朋友食好 d, 去左呢度食個好少少既 Lunch, 見 OP d 好評都好似唔錯, 所以就試一試. 係 OP book 左台. 咁去到就安排左我地坐, 拎左個 QR Code 叫我地落單, 咁佢入面有 d 午市堆介同丼飯咁. 見佢午市有個海膽爆丼 $288, 咁就試下啦, 見佢幅圖都幾肥美下, 另外叫左個T12 壽司定食 set $178. 咁首先個爆丼黎先, 咁比我地想像中有出入的細碗, 不過唔緊要如果海膽係甜ge. 諗住 $288 咁 ge size 會有 d 水準, 點知真係出乎意料之外地伏, 平時食既海膽唔好食最多都係腥, 呢間有 1, 2 件算正常味但唔甜. 但其他 round 5,6 舊海膽佢唔係腥, 係好似有重金屬味咁. 開頭以為係品種問題, 但有幾件異常重金屬, 完全唔知佢係咩品種既海膽...福島? 唔緊要啦, 咁同 staff 講返, 叫佢地 aware 下 d 海膽有問題, 個 staff 聽完行去廚房, 之後返黎同我地講佢試完無問題, 仲話 d 海膽琴日先送黎絕對唔會有問題 ... 其實係我同我女朋友味覺有問題定 d staff 已經食慣呢
... 其實係我同我女朋友味覺有問題定 d staff 已經食慣呢隻味 ? 之後個 staff 講完就行走左, 我心諗呢間野 d 服務態度就係咁 ? 中環有 d 咁既餐廳我都好出奇. 另外個壽司定食, 感覺上係好平平無奇, 應該壽司郎好食過好多, 呢餐真係比錢俾個胃受罪, 仲要年三十晚. D 好評真係不能盡信.
2021-02-11
慶祝紀念