2018-03-27
每周好西推介~又黎啦~今日我收工前5分鐘~俾人急call~幾驚係老闆打黎俾我~叫我OT~好在~~係我嘅oppa~ 佢叫我準時收工~話帶我去食好西!我心諗~唔好又諗住帶我去爭鮮hea我~點之佢叫我喺中環石板街等~我第一時間~ 真係以為我地去食雲吞麵~ 因為果邊都有幾間出名~~但佢真係帶我樓上果條樓梯...我心諗到底咩事呢......點知佢真係帶我食西!!!你地睇下呢張相~嘩嘩嘩~~ 好有隱世feel~入到去~真係花多眼亂~好多選擇~好在佢有師傅推介~~~我緊係要要要啦~原來呢間點係主打海膽~ 師傅推介嘅都多數以海膽為主~我二話不說~ 即刻叫店小二俾個「海膽杯」我先~十層海膽杯 進化版 $398哈哈!! 聽到進化版 就知佢勁啦!你地睇睇, 佢一上碟果時,真係超級吸,淨係睇佢最上面果層,個海膽好厚!!!!首先講下十層有D咩先, 佢有燒白飯魚片、黑魚子、北海道紫海膽、沖繩海葡萄、藍鰭吞拿魚拖蘿蓉、三文魚子、白蝦、北海道紫海膽、鮮海帶碎!!十層美食 配搭得相當好! 一個人食 剛剛好~ 好味丫~清酒鮑魚雞翼 $78呢個係爐端燒系列, 明太子雞翼就試得多, 雞翼入面係鮑魚你又試過未?睇下~ 真係
今日我收工前5分鐘~俾人急call~
幾驚係老闆打黎俾我~叫我OT~
好在~~係我嘅oppa~ 佢叫我準時收工~話帶我去食好西!
我心諗~唔好又諗住帶我去爭鮮hea我~
點之佢叫我喺中環石板街等~
點知佢真係帶我食西!!!
你地睇下呢張相~嘩嘩嘩~~ 好有隱世feel~
入到去~真係花多眼亂~好多選擇~
好在佢有師傅推介~~~我緊係要要要啦~
原來呢間點係主打海膽~ 師傅推介嘅都多數以海膽為主~
我二話不說~ 即刻叫店小二俾個「海膽杯」我先~
海膽杯
十層海膽杯 進化版 $398
哈哈!! 聽到進化版 就知佢勁啦!
清酒鮑魚雞翼
清酒鮑魚雞翼
清酒鮑魚雞翼 $78
睇下~ 真係一咬開個雞翼,就有隻鮑魚~ 係原隻鮑魚~ 超開心~
仲有小小酒味, 係正嘅~ 中意清酒嘅朋友可以試試~
海膽火鍋
話明今晚係海膽夜~ 緊係要咩都要有佢份~
都係果句~唔好嫌悶!!! 芝士火鍋就食得多~ 海膽湯底你有冇試過?????
呢個海膽火鍋 湯底係好濃郁的, 淨飲都好濃~
配料仲有大大隻龍蝦, 入味到傻!!! 好爽口~
另外,鮮海膽加埋湯底,真係好yummy~
原來暖暖地海膽~都幾惹味~
除左以上2樣~ 呢個A5和牛真都係出人意表~
話呢個係刺生級數, 係好高級的,
輕輕滾一下,就食得~ 入口即溶, 真係好美味!!
呢個仲要係新出~ 餐牌未有架~
你地要就要留意佢喺店內嘅掛牌喇!
S2特色海膽火焰卷
本身呢~ 就唔想叫壽司, 怕太飽~ 但係見格黎木台食, 我就忍唔住啦!!
你睇下~ 平時嘅火焰卷,係燒完先出黎~
依家佢就喺我面前燒~ 真係好正!
睇到個人好high ~哈哈~
我真係好中意呢個~ 加左好多分~
而壽司黎講~呢個都好味~面頭都係大大啖海膽~
中間係咩,我都唔記得喇~總之就好味~
但我真係好飽飽~
楊枝甘露沙律
楊枝甘露沙律 $98
因為開始飽,但又仲想食~就叫左個開胃沙律~
呢個沙律~又係好特色~ 呢個係楊枝甘露沙律!!! 又係楊枝甘露湯水就食得多~ 沙律我又係未試過~
佢上面D芒果好甜,下面我本來以為係青瓜絲, 但原來蘋果絲~ 酸酸甜甜~ 好好味!
現場有bar木台同普通木台, 我揀左bar木台,因為 可以睇住師傅整野食麻~
特別有feel!!
A5和牛!!!
A5和牛!!!