2019-07-13 102 瀏覽
嚟到旺角,由於女朋友仔好鍾意食火鍋,又好似食刺身喎,所以嚟講我哋就喺旺角入邊揀咗間餐廳,可以滿足曬兩個願望。今次我哋揀咗特級美國肥牛火鍋,在額外加咗30蚊要任食刺身。湯底要咗昆布同埋番茄。昆布湯底味道好出,而且偏甜,番茄湯底就普普通通啦。首先係任食嘅肥牛,唔知係咪我哋揀左最低級嗰隻肥牛,真係一般般,睇圖片都見到肥肉比例都幾多下,食落都還好啦,所以我哋只係食咗一碟。另外佢仲有豬肉同雞肉嘅,打完豬肉比牛肉更加好食,冇乜肥肉之餘仲好嫩滑,所以我哋叫加多咗啲豬肉嚟食。第二個重點嚟喇,就係海鮮拼盤。有龍蝦,鮑魚,扇貝,海蝦,蟶子,青口,蟹等等。當然,任食放題嘅海鮮嘅質素都唔可以有太高嘅期望,不過老實講,200幾蚊有海鮮食都算唔錯個喇。跟住到刺身喇。刺身嘅質素真係有啲參差。餐廳會先畀咗一杯是日推介嘅刺身,入邊啲刺身係正常嘅放題水平,三文魚,希靈魚,墨魚片等等。不過加單嘅時候噩夢就嚟喇,我哋叫咗吞拿魚,吞拿魚好多根,真係你唔會想夾第二件嚟食。丸類蔬菜等等可以出邊攞嘅,我就唔過別講喇。最後餐廳有甜品櫃,款式都幾多,雖然質素平平,冇乜邊件特別好食或深刻,但放題嚟講我都覺得有交待嘅。

丸類蔬菜等等可以出邊攞嘅,我就唔過別講喇。