2021-10-28 70 瀏覽
好耐無食泰國菜啦!今日去左灣仔既Mana Thai Kitchen,裝潢以木系為主,燈光非常充足。- 牛肉船麵湯底呈深啡色,味道偏向冬陰功,但一啲都唔辣🤔。食材方面非常豐富,除左牛肉之外仲有牛丸、炸豬皮同牛腩。金邊粉爽滑吸汁,另外仲有大量芽菜,金邊粉一樣好索汁。- 海鮮炒河河粉比起平時茶餐廳食開既河粉好唔同,口感非常煙韌,而且炒得幾乾身,唔會話太油膩。海鮮以蝦同魷魚為主,加上旁邊嘅辣椒粉,整體味道非常惹味。- 泰式烤豬頸肉呢個豬頸肉真係世界級好味😋,份量都不在話下,豬頸肉爽口焦香,肥瘦比例均勻,肉汁豐富。- 芒果沙冰夏天飲沙冰一流👍🏻,不過飲落完全唔甜同無咩芒果味🤣泰式烤豬頸肉同海鮮炒河令我最深刻,下次再嚟一定會叫返呢兩款!

- 牛肉船麵
牛肉船麵

- 海鮮炒河
海鮮炒河

- 泰式烤豬頸肉
泰式烤豬頸肉

- 芒果沙冰
夏天飲沙冰一流👍🏻,不過飲落完全唔甜同無咩芒果味🤣
芒果沙冰

2021-10-22