2019-05-24 63 瀏覽
依一日男朋友放工之後話想食打邊爐,但係又唔想食放題同埋連鎖店,所以就上open rice search下有咩好食,點知見到依間野幾多好評,又有我最鍾意食嘅海鮮,所以就諗住食依間😆佢個門口都有唔少好評同埋獎項,位置就唔算太難搵,喺登龍街後少少。我哋今次係食$328一位嘅餐,要咗鴛鴦鍋,揀咗荽茜皮蛋湯底同埋麻辣湯底。佢個湯底超香,麻辣味係好香,自己忍唔住用筷子點咗少少湯嚟試吓,都真係幾辣😂😂佢個餐包嘅安格斯牛肉雪花好靚,而且食落油脂都分布平均,肉質鮮嫩,而且因為我哋係兩個人所以所有食物都係二人份量嘅。佢包一個海鮮拼盤,入邊有蟶子,蝦,蜆同埋魚,全部海鮮都有冰喺下面鎮住,而且睇落亦都好新鮮,唔係雪藏海鮮。除咗上邊上面嘅嘢之外佢另外再包一個烏冬海鮮係非常之好食,隻蜆肉有成半隻手掌咁大,而且一啲沙都冇,放入口好滿足,值得一讚!總括來講份量亦都係夠兩個人食,但係就唔適合一啲平時鍾意食火鍋放題嘅人啦,因為佢全部野都係只會供應人頭嘅數量,整體上來講服務亦都非常之好,好快上齊晒啲嘢,店員亦都會自動幫你加湯同埋不走湯面嘅油,所以都好滿意佢地嘅服務呀☺️☺️

除咗上邊上面嘅嘢之外佢另外再包一個烏冬

2019-05-20