餐廳: 花斑茶社 (金龍樓)
資訊:

2024-05-02 77 瀏覽
最近天氣又濕又熱到一個點一出街就想買杯茶一路行一路飲😋想飲翻杯靚茶底嘅清爽茶飲首推 @abouteahk因為每次去都總會有驚喜新茶飲推介😍仲有我最愛的黑糖珍珠奶茶每次去都一樣咁好飲品質一直keep得好好,讚👍炎熱的夏天🌞,當然要試這杯❤️ #完熟蘋果冰茶卡卡選了四季春茶加配葡萄寒天凍+$5甜美的蘋果汁中滿滿甜美蘋果肉再配上較清淡、柔和的四季春茶味絕對不會搶了蘋果香甜的味道那種喝後帶有一點花香和果香再加上清新Q彈的葡萄寒天凍真的實在太配了不禁想試埋另一款新推出的❤️ #清爽青葡萄烏龍但我今次order了一直想試的 #花豹芋圓(鮮奶底+$5)唯有下次再飲🤭花豹芋圓裡面除了涼粉鮮奶底之外還有我至愛的Q彈黑糖珍珠、煙軔老街芋圓、超彈爽甜水晶寒天、燒仙草、世鑫紅豆最驚喜一定係原來有鬆化的大甲芋頭😍每款配料都咁好味食完真係好滿足😋花斑茶社絕對是被茶飲店耽誤的甜品店🤭下次要再買多幾碗同仔仔一齊分享先得❤️@abouteahk#花斑茶社 #abouteahk #完熟蘋果冰茶 #清爽青葡萄烏龍
最近天氣又濕又熱到一個點
一出街就想買杯茶一路行一路飲😋
想飲翻杯靚茶底嘅清爽茶飲
首推 @abouteahk

因為每次去都總會有驚喜新茶飲推介😍
仲有我最愛的黑糖珍珠奶茶
每次去都一樣咁好飲
品質一直keep得好好,讚👍

炎熱的夏天🌞,當然要試這杯❤️ #完熟蘋果冰茶
卡卡選了四季春茶加配葡萄寒天凍+$5
甜美的蘋果汁中滿滿甜美蘋果肉
再配上較清淡、柔和的四季春
茶味絕對不會搶了蘋果香甜的味道
那種喝後帶有一點花香和果香
再加上清新Q彈的葡萄寒天凍
真的實在太配了

不禁想試埋另一款新推出的❤️ #清爽青葡萄烏龍
但我今次order了一直想試的 #花豹芋圓(鮮奶底+$5)
唯有下次再飲🤭
花豹芋圓裡面除了涼粉鮮奶底之外