2023-10-10
小犬帶來的八號風球,享受了半日風假,就搞到放唔到工,成七點半先收工,好肚餓,先食個晚飯再回家去。同事話去Donki買野,咁就去淘大食啦,揀左食茶舍,呢間餐廳人氣滿滿,幾點黎到都坐滿人㗎😆一坐落就快快用枱上個qr code落單先,介面都有少少複雜,睇睇先。⭐沙律落完主菜再加個至尊套餐,咁就有沙律、餐湯同甜品,都幾抵呀~沙律菜新鮮,麻醬同咩都夾㗎。⭐濃蝦湯餐湯是濃蝦湯,正常西湯味。⭐咖喱吉列豬扒蛋包焗飯自己點左蛋包飯,意外地多飯😳一睇就覺得食唔哂添…個蛋幾嫩滑,配上珍珍米好好食,豬扒香脆,咖喱汁偏甜少少,但都有香料香㗎。⭐咖喱牛腩焗飯同事都係揀咖喱,不過就係焗飯。有幾大件牛腩同薯仔,調味同蛋包個咖喱有啲唔同喎,佢呢款帶少少辣。不過焗飯真係要小心食,超勁熱好燙口😆⭐央走茶走就飲得多,試下央走,同事仲揀左多奶多甜,哈哈,佢話真係好甜,喂喂,你自己揀㗎嘛👍⭐凍杏霜自己點了凍杏霜走甜,走左甜就啱啱好,微微嘅甜度帶有杏仁香👍⭐芝士蛋糕跟餐蛋糕有原味、朱古力同柚子三種口味,要左後兩款。朱古力都幾香濃,但就偏硬少少。柚子香甜不膩,勁正,推介揀呢款😋飯好大盤食唔晒呀,超飽,再加上蛋糕,真係超滿足。
⭐沙律
⭐濃蝦湯
餐湯是濃蝦湯,正常西湯味。
⭐咖喱吉列豬扒蛋包焗飯
⭐咖喱牛腩焗飯
⭐央走
⭐凍杏霜
自己點了凍杏霜走甜,走左甜就啱啱好,微微嘅甜度帶有杏仁香👍
⭐芝士蛋糕
飯好大盤食唔晒呀,超飽,再加上蛋糕,真係超滿足。