2021-07-17
夏天熱焫焫都係忍唔住要去hot pot今次就簡左吞pot,主打雞煲,除了一般熱門辣雞煲,仲有女士恩物花膠螺片雞煲,我和朋友就一秒選中佢,夏天都要補一補!湯底濃郁,材料豐富,先喝口湯再食雞,啖啖精華,夏天打邊爐除了要有好湯底仲要夠冷氣,吞pot就冷氣足,我朋友仲覺得有d凍!由於今次只係得我同朋友二人,所以配料就點左牛肋肉,貪佢無拱肥,皇帝茶、十全大寶丸(一睇個名就知係好野!)每款手打丸都有兩粒,剛好二人可以一人一粒,試哂不同口味,仲有三款內含精選函料分別係海膽、黑松露和鵝肝;配塔新穎,口感特別,仲有就係打邊爐不可少的嚮鈴,佢哋的嚮鈴係即叫即制,仲內含芝士;放落雞湯底淥一淥,真係有流心芝士的效果,真係令人食指大動!至於飲品方便,我們選了西栖soda大大杯,不太甜,打邊爐唔飲汽水的另一選擇,下次真係要再試下佢地的自制餃子和手打滑仲有就係佢地的辣洒花螺雞煲!