餓左一日,今日收工不如去旺角淥鼎記打個邊爐先返歸。黎到發現裝修唔同咗,而家較暗同有情調,唔似一般打邊爐餐廳。揀左最經濟既小寶套餐,7:30前離座價錢$228加一。川味滷水拼盤個餐包限量前菜。先黎一份川味滷水拼盤,係暖架!等你食住等湯底。滷水拼盤有鵝翼尖6隻,好腍嘅豬腩肉3件,紅腸3片,豆腐3件,同花生。係唔辣既。前菜都有鹹蛋黃炸魚皮,鹹蛋黃味道真係好香,魚皮好脆,味道稍鹹。落單用QR code,每次落單只可以叫三份,我地一行2人,每次大部份肉類都上兩份比我地。包以下食物:花膠美人鍋湯底6選1,今次湯底多咗兩個選擇。我地揀左呢個花膠美人鍋,其他係鴨血麻辣,皮蛋芫茜豆腐,澳門豬骨,老壇酸菜鍋同海皇海鮮鍋。花膠美人鍋有8件魚肚,仲有紅棗同杞子。個湯雞味濃,鹹度足夠不過好清,個湯底好健康,而淥野食都夠味。安格斯極佳級精修肥牛呢度d肉唔會太薄切,食落有質感。安格斯極佳級精修肥牛牛味濃,只係脂肪稍為多。美國安格斯牛肩胛牛味都係濃,非常嫩口,今晚我地主攻呢款牛肉。安格斯封門柳牛味都好濃,較瘦,所以無咁嫩口,但係牛味都好濃。伊比利亞黑毛豬脂肪平均,食落質感同豬味都唔錯,我地都有主攻呢款肉。黑毛豬捲腩黑
川味滷水拼盤
川味滷水拼盤
鹹蛋黃炸魚皮

美國安格斯牛肩胛
牛味都係濃,非常嫩口,今晚我地主攻呢款牛肉。
安格斯封門柳
牛味都好濃,較瘦,所以無咁嫩口,但係牛味都好濃。
伊比利亞黑毛豬
脂肪平均,食落質感同豬味都唔錯,我地都有主攻呢款肉。
黑毛豬捲腩
黑毛豬捲腩係圓形切割,食落比伊比利亞黑毛豬當然更爽口。
紐西蘭羊肉片
紐西蘭羊肉片係圓形切割,食落好嫩口,脂肪少,味道只有少少羶。我地都主力食羊。
鮮脆鯇魚肉
淥一陣就食都好脆口,好鮮魚味。
鮮脆鯇骨腩
鮮脆鯇骨腩
好鮮脆,只係有好多骨。
潮汕蝦丸,墨魚丸,
潮汕蝦丸,墨魚丸,魷魚丸
魷魚丸
細細粒,非常彈牙,好新鮮。
鮮雞件
今次無食到。
自助配料吧
自助配料吧好衞生,全部用蓋蓋住或者放係雪櫃。 選擇有好多,一般既配料如龍蝦丸,午餐肉,蟹柳,香菇貢丸,牛筋丸,芥末貢丸,脆皮芝士腸,魚腐,魚片頭等等都有,特別d有包心蟹籽丸,黑松露豬肉丸,包心丸,黃金魚蛋,麻辣牛肉丸。餃類都有幾款,包括魚皮餃,韮菜餃,水餃,鮮蝦雲吞。較為特別嘅有鵝腸,鴨血。
蔬菜
青菜有4款,分別係娃娃菜,生菜,白菜同菜心,質素唔錯。其他蔬菜仲有淮山,萵苣,薯粉,南瓜片,冬菇,粟米,金菇,冬瓜,秀珍菇,山根,粉絲,木耳,蓮藕,響鈴等。
自助配料吧
主食有稻庭烏冬同出前一丁。值得一提係連炸魚皮都有,香脆好味。醬料自己係自助醬料吧攞。
飲品櫃
飲品櫃有3大個,有好多選擇。飲品有自家製涼茶包括竹蔗茅根,冷泡茶,道地包裝飲品,韓國樂天罐裝飲品,罐裝汽水等等。
自家製竹蔗茅根
欣賞佢既自家製竹蔗茅根,少少甜味,感覺天然,係好清甜既蔗汁味。
今餐肉類質素進步咗,好多款都好味。落單後上菜時間都好快,都冇漏單,所以兩個鐘實夠食飽。服務員巡邏頻密,收碟極快。座位新淨舒適,我地兩個人霸左個四人卡位。計落價錢唔算貴。
2022-08-29
潮汕蝦丸,墨魚丸,