2024-10-20
我係新搬入嚟深井的,當然就是試下深井的美食啦,我今次同個女就選擇了呢間一餐廳one restaurant . 因為見到比較近屋企那邊。不過,話時話,間餐廳都幾難找,原來不係大馬路,又不係商場內,呀! 打電話問先知係中國銀行旁邊的巷仔,仲要係五金舖入面,不過,見D人話几好,好啦,我同阿女就行入去試下。估不到入面係咁靚的小店。就嚟萬聖節有几隻得意南瓜的装飾,佢地話晚上會點燈,個outdoor都幾舒服同chill.今日係weekend,來個weekend lunch 先。我叫咗一柸house white wine, 阿女就order朱古力冰沙,就嚟Halloween,冰沙都有Dhalloween装飾,小店幾有heart啦。今日就叫咗個法國煎鵝肝煎蛋意大利飯,呢個combination幾好,份量也ok。個飯賣相几靚,味道也很好,我見到好多人食牛扒同佢的西班牙豬鞍,下次我一家又试下先。之後,我地再叫咗個蜜糖雞翼同追加了薯條,因為阿女想吃。簡單來說,有驚喜,中上品質,用料都幾好。餐湯不係問你紅定白的,今日飲係南瓜湯配餐包,都几好,特別係D湯同個包好熱,看似好易,不係的,有去過一D餐廳來凍的包的,很
簡單來說,有驚喜,中上品質,用料都幾好。餐湯不係問你紅定白的,今日飲係南瓜湯配餐包,都几好,特別係D湯同個包好熱,看似好易,不係的,有去過一D餐廳來凍的包的,很用心的cozy little 西餐廳。佢地話每二個星期會更生lunch menu , 晚上有單點餐或可以選擇二人set .