2016-08-04
深井食肆不多,有點水準的食店更是少之有少,附近食店傳記,全記,陳記燒鵝,連鎖快餐店如一粥麵,大快活等都幫襯到厭,聽同事講開先知原來深井有日式拉麵食😲,仲有珍珠奶茶飲,聽到即刻心心眼左個晚就去食啦😍店舖位於發記甜品旁,由於無招牌亦無店名有點難察覺這間家庭式以日本菜為主的小店,款式都好多,有小食,飯,拉麵,仲有泡菜同三文魚刺身,我叫左腩肉叉燒片拉麵(加$2),紅燒牛肉湯底,飲品當然就叫奶茶(加珍珠$2)😚餐牌好多選擇,可以自由搭配珍珠奶茶好大杯☺ 叫飯/麵就可以用半價嗌到好抵呀,奶茶香滑,甜度適中,超多珍珠可以咬,係深井可以飲到台式珍珠奶茶真係一件好幸福既事😍😍😍拉麵麵質彈牙,軟硬剛好,有4塊叉燒片,好鍾意食依種半肥瘦日式叉燒,湯底帶甜有淡淡的牛肉味,加上有紫菜,木耳爽口等爽口配料,仲有埋冬菇絲😂 健康得黎有點日式味道!深井入面竟然有日式小店,仲有珍珠奶茶飲真是有點驚喜,下次會再試下其他食物同炭燒咖啡 ( 同事推介 )
店舖位於發記甜品旁,由於無招牌亦無店名有點難察覺這間家庭式以日本菜為主的小店,款式都好多,有小食,飯,拉麵,仲有泡菜同三文魚刺身,我叫左腩肉叉燒片拉麵(加$2),紅燒牛肉湯底,飲品當然就叫奶茶(加珍珠$2)😚 餐牌好多選擇,可以自由搭配 珍珠奶茶好大杯☺ 叫飯/麵就可以用半價嗌到好抵呀,奶茶香滑,甜度適中,超多珍珠可以咬,係深井可以飲到台式珍珠奶茶真係一件好幸福既事😍😍😍 拉麵麵質彈牙,軟硬剛好,有4塊叉燒片,好鍾意食依種半肥瘦日式叉燒,湯底帶甜有淡淡的牛肉味,加上有紫菜,木耳爽口等爽口配料,仲有埋冬菇絲😂 健康得黎有點日式味道! 深井入面竟然有日式小店,仲有珍珠奶茶飲真是有點驚喜,下次會再試下其他食物同炭燒咖啡 ( 同事推介 )