2023-12-18
朋友介紹我呢間串燒店,狐狸食堂裝修清雅別緻,走自然木系風格,好有日本居酒屋嘅感覺🏮,串燒、炸物再加啤酒🍻,同三五知己一齊Happy Friday岩晒👭!🔸豬腩卷Set $168採用日本黑豚五花腩,共有4款口味,燒蘋果肉桂豬腩卷最有驚喜,清甜蘋果絲🍎加埋豬腩既油香竟然咁夾🫶;醬燒年糕豬腩卷入面嘅年糕軟糯煙韌,好有咬口;燒野菜豬腩卷椰菜增加左爽脆口感;燒煙肉蕃茄卷一咬落去蕃茄汁💥爆出來,清甜解膩。.🔸免治雞肉棒Set $1584款口味嘅免治雞肉棒各有特色,經過火灸嘅芝士味雞肉棒好香口🥰;檸檬鹽味味道清新,簡單調味更顯食材真味;明太子味鹹香味突出,帶微辣味道好惹味🔥;醬燒帶點微甜,點埋生蛋黃食,口感順滑又juicy🤤。🔸燒厚切牛舌 $78外層帶焦香,內裡色澤粉嫩,牛舌肉質爽口,賣相同口味一流💯! 🔸燒墨魚咀 $38墨魚咀帶煙韌口感,燒嘅火喉岩岩好‼️.🔸明太子玉子燒 $58煎蛋外表金黃,口感滑溜,食落有好濃郁嘅明太子味,蛋香加埋明太子嘅鹹香相當夾🤩🔸雞軟骨 $48即叫即炸熱辣辣,雞軟骨炸得酥脆香口,同啤酒係完美配搭✨!🔸鰻魚茶漬飯飯糰 $78鰻魚肉質彈牙,飯糰燒得香脆可口,再加入熱辣辣茶湯,口
🔸豬腩卷Set $168
🔸免治雞肉棒Set $158
🔸燒厚切牛舌 $78
外層帶焦香,內裡色澤粉嫩,牛舌肉質爽口,賣相同口味一流💯!
🔸燒墨魚咀 $38
墨魚咀帶煙韌口感,燒嘅火喉岩岩好‼️
🔸明太子玉子燒 $58
🔸雞軟骨 $48
即叫即炸熱辣辣,雞軟骨炸得酥脆香口,同啤酒係完美配搭✨!
🔸鰻魚茶漬飯飯糰 $78
鰻魚肉質彈牙,飯糰燒得香脆可口,再加入熱辣辣茶湯,口感層次豐富😍
🔸果肉白桃汁 $42
清甜解膩,仲有少少白桃肉,好有口感🍑
🔸生啤(Asahi) $68
串燒配啤酒是常識吧! 冰涼爽口,下次一於試埋唔同手工啤😌