2023-10-03 163 瀏覽
喺深水埗發掘到間隱世居酒屋,佢係位於楓樹街(楓樹街球場對面), 見到佢新張做緊全單7折就入去try try飲酒一定要搵啲野送下,今期佢店長推介有自家製黑芝麻豆腐同我最鍾意既Ankimo即刻叫黎食,個豆腐有淡淡黑芝麻味,Ankimo 都系經典配搭酸汁蘿蔔蓉👍正叫左幾款串燒,有牛舌,荔枝豚肉卷,雞皮仲有個明太子醬翠玉瓜,不過最有驚喜係燒牛小腸,一啲都唔韌,送啤酒一流🍻係度諗緊加唔加主食既時候望到隔離枱有個豆腐好吸引咁,原來係海膽醬燒豆腐,個豆腐好脆口配埋海膽醬又幾夾啵主食就整左個大蝦濃湯烏冬,見到個湯底已經覺得好濃,飲啖湯頭覺得返唔到轉頭,最後食哂連碗湯都飲哂🍜其實仲有食其他野不過掛住食唔記得影,埋單全單仲有7折,依間都高cp值,下次再去試其他串燒😏😏

2023-10-01
  • 濃湯蝦烏冬