深水埗隱世懷舊傳統糕點😋❤️人越大越發現傳統糕點買少見少,早前見到唔少人推介位於深水埗既生隆餅家,今日專登過去買黎食下🫠🫠❤️ 迷你砵仔糕 $15有唔同combination可以揀,我地揀左白色同黃色各4個。雖然砵仔糕細細個,但紅豆既份量都唔會話太少,口感唔錯😆👍🏻白色砵仔糕椰汁味好香,食落覺得似椰汁糕多d😂😂黃色砵仔糕就無咩特別,正常發揮,都幾好食,但偏甜左少少🥹❤️ 馬蹄/椰汁卷 $15另外仲有芝麻卷同其他卷🤣因為唔鍾意芝麻所以揀左另外兩款😆馬蹄卷好清甜,有少量馬蹄粒粒,但個人認為多d會更加有口感更加好食😎😎椰汁卷就同上面椰汁砵仔糕一樣味,都係有紅豆粒粒,味道唔錯。口感兩款都煙韌👍🏻👍🏻❤️ 香蕉糕 $5口感無想像中咁軟糯,而且係超級甜,但$5黎講少少地試下都ok既🫠Overall黎講其實唔係好驚豔😂但因為真係太少地方仲有得買呢d自己整既傳統糕點,所以覺得都值得推介既🫠👍🏻味道:8/10性價比:8.5/10📍生隆餅家 深水埗北河街66號地舖📌人均消費: below $50#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #美食 #pasta #foodiegram #foo
深水埗隱世懷舊傳統糕點😋❤️

❤️ 迷你砵仔糕 $15

雖然砵仔糕細細個,但紅豆既份量都唔會話太少,口感唔錯😆👍🏻

白色砵仔糕椰汁味好香,食落覺得似椰汁糕多d😂😂

黃色砵仔糕就無咩特別,正常發揮,都幾好食,但偏甜左少少🥹

❤️ 馬蹄/椰汁卷 $15

另外仲有芝麻卷同其他卷🤣
因為唔鍾意芝麻所以揀左另外兩款😆

椰汁卷就同上面椰汁砵仔糕一樣味,都係有紅豆粒粒,味道唔錯。

口感兩款都煙韌👍🏻👍🏻

❤️ 香蕉糕 $5

Overall黎講其實唔係好驚豔😂

味道:8/10
性價比:8.5/10

📍生隆餅家
深水埗北河街66號地舖

📌人均消費: below $50

#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #美食 #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic#hkfoodblog #打卡餐廳 #砵仔糕 #港式美食 #香蕉糕 #港式糕點 #傳統糕點#小食
#糕點 #街頭小食
外賣自取