2023-03-15 26 瀏覽
同朋友去試左呢間餐廳覺得幾好,材料新鮮。一入去係好似去左日本甘🏯用左好多日本嘅文化去裝飾,成個感覺好溫暖🎎職員係好nice又幽默,同我地介紹菜式,又會問我地味道點樣。🌟刺身盛 $199刺身種類都好多,有🍣油甘魚、吞拿魚🐠、生蠔🦪、八爪魚,佢地係好厚實,超新鮮,食落去嘅油脂分配好好,好嫩又鮮甜。生蠔🦪好大隻,上面加左海鹽去增加左生蠔🦪的鮮甜,入口即化甘。魷魚的感覺係有少少嚼勁,完全吾會腥🌟螢光魷魚漬 $48呢個菜式係我第一次食🦑感覺有d特別,佢食落去係酸酸地,幾滑幾爽口🌟六本木秘製牛肉 $198本舖出名招牌菜式🐮就一定要試下喇,食落口有種脆脆地嘅感覺🤤,嚼落去又種甜甜地🥰嘅感覺,牛肉味都係勁濃厚。再配搭岩鹽,增加左牛肉嘅口感。真係好正好食😋而且仲有沙律,食完牛肉后解下膩,好過癮😍🌟鰻魚飯鰻魚肉質鮮嫩,出面燒到脆脆地,好大條又好厚肉,入面燒🔥得啱啱好,仲有鰻魚汁配搭非常正👍🏻,聞落去有種好香嘅鰻魚味,食落去甜甜地,啖啖肉,非常足料😋🌟玉子燒芝士 $68入面加左芝士整成流心💕效果,食落雙重口味😋,芝士味道好濃,玉子燒食落去係咸咸地。配搭方面滿分👍🏻🌟炸雪糕 $88甜品之中嘅極品🤤,入面係柚子

🌟刺身盛 $199

🌟螢光魷魚漬 $48

🌟六本木秘製牛肉 $198

🌟鰻魚飯

🌟玉子燒芝士 $68

🌟炸雪糕 $88
甜品之中嘅極品🤤,入面係柚子味雪糕🍦,外皮係炸過嘅,食落有種外暖内凍既感覺,嚟到一定要試下!