今日又系湊B生活,帶住兩個姨甥,第一時間諗到既居然係深水埗西九龍中心。大家都知西九龍中心的food court最多野食,玩之前梗系上去覓食先啦!小朋友果然離不開炸雞薯條,直接揀左尼間韓式無骨炸雞。 同店長傾左陣,原來佢曾居住首爾多年,亦在當地開餐廳,用最貼地的價錢💰,提供最正宗的韓式炸雞🐔。 所有炸物即叫即炸,建議大家一定要襯熱食‼️ ⦁芝士炸雞餐 $49⦁甜辣炸雞餐 $48⦁酥炸蒜香味魷魚餐 $57🐔炸雞炸得外皮鬆脆,炸漿亦唔會厚,入面仲keep到肉汁,上面灑了超多芝士粉🧀,超邪惡。而🐔甜辣炸雞用上傳統韓式辣醬味,醬汁少少辣🌶️,刺激到整個味蕾,辣得過癮。一定要提,莫過於🦑酥炸魷魚圈,炸得脆口之餘唔會覺得油膩,口感煙韌易咬,加上蒜香🧄更加惹味。 ⦁卡邦尼飯(跟餐)⦁安東雞飯(跟餐)兩款飯都份量十足‼️‼️卡邦尼飯奶香味🥛超濃又creamy,配料有煙肉🥓同薯仔🥔,夠晒咬口。而安東尼飯🍛即係韓式經典雞肉飯,有少少辣🌶️,而味道不錯。炸雞配上暖笠笠的飯,令人感到滿足! ⦁麻辣脆薯條(跟餐)$20⦁粟米濃湯脆薯條(跟餐)$20⦁狂熱脆薯條(跟餐)$20每款脆薯條熱食勁香口,小店用上波

⦁芝士炸雞餐 $49
⦁甜辣炸雞餐 $48
⦁酥炸蒜香味魷魚餐 $57

⦁卡邦尼飯(跟餐)
⦁安東雞飯(跟餐)

⦁麻辣脆薯條(跟餐)$20
⦁粟米濃湯脆薯條(跟餐)$20
⦁狂熱脆薯條(跟餐)$20
每款脆薯條熱食勁香口,小店用上波浪紋的粗薯條,口感十足而且味道各具特式。🍟麻辣味對我地黎講有點辣,如果大家唔怕辣可以try try,因為都幾惹味。🍟粟米濃湯味,味道甜甜,小朋友最愛!🍟狂熱薯條灑上乾辣粉,微微辣,相對另外兩款就唔夠吸引。

⚠️溫馨提示
1️⃣ 麻辣脆薯條🍟是隱藏款,平時用外賣App可直接點,堂食就要自己嗌,餐牌冇架!
2️⃣ 電子消費滿$200,可享免費泊車!

芝士炸雞餐
甜辣炸雞