2022-08-28
夏威夷魚生蓋飯𝐏𝐨𝐤𝐞 𝐁𝐨𝐰𝐥近年愈黎愈流行中環都新開左間專門店(´• ᵕ •`)所有配料都可以自由配搭~想輕食當沙律食又得 想飽肚d叫蓋飯/蕎麥麵都得😍—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-🥗 𝙎𝙖𝙡𝙢𝙤𝙣 𝙏𝙪𝙣𝙖 𝘾𝙤𝙢𝙗𝙤 𝘽𝙤𝙬𝙡♡ 𝙱𝚊𝚜𝚎|藜麥+沙律菜♡ 𝚂𝚊𝚜𝚑𝚒𝚖𝚒|三文魚+吞拿魚+酸蘿蔔♡ 𝚂𝚙𝚛𝚒𝚗𝚔𝚕𝚎𝚜|飯素+炸蒜+紫菜+蔥絲+薑片+芝麻♡ 𝚂𝚊𝚞𝚌𝚎|果仁胡麻醬+柚子醬第一啖就覺得好清新開胃🤍沙律菜絕不單調魚生肉質肥美鮮甜 質素不輸日本料理店啊𝚂𝚙𝚛𝚒𝚗𝚔𝚕𝚎𝚜集合鹹酸辣味 令整個𝙱𝚘𝚠𝚕嘅味道同口感都更豐富~果仁胡麻醬非常加分✨自家打磨 入口充滿𝙽𝚞𝚝𝚝𝚢堅果香 口感亦好幼滑 柚子醬酸甜味突出(^∀^゚)食落有韓式風味 亦夠清香 仲有柚子果肉啊—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-@_monsterpoke_ 以外賣為主 但都有少量堂食位 加上配搭咁多花款🤭又夠快靚正~絕對可以成為中環人嘅飯堂╰(*´︶`*)╯.𝘍𝘰𝘭𝘭𝘰𝘸 𝘮𝘦 𝘩𝘦𝘳𝘦 ʕ•ᴥ•ʔ𝙸𝚗𝚜𝚝𝚊𝚐𝚛𝚊𝚖: @𝚋𝚎𝚊𝚛_𝚐𝚘_𝚛𝚘𝚞𝚗𝚍𝙵𝚊𝚌𝚎𝚋𝚘𝚘𝚔: 熊仔美食專員
—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-
🥗 𝙎𝙖𝙡𝙢𝙤𝙣 𝙏𝙪𝙣𝙖 𝘾𝙤𝙢𝙗𝙤 𝘽𝙤𝙬𝙡